Nyhedsbrev december 2019:

Velkommen til! Vi har her samlet en række spændende nyheder til dig, som elsker træ.

Du kan f.eks. blive klogere på det nye, smukke og flydende aktivitetshus i Nordhavn, hvor vi har leveret al træet. Eller hvad med at tage et kig på vores spritnye hjemmeside?

Dét og meget mere får du i dette nyhedsbrev.

God læselyst!

Thermobehandlet træ holder nyt aktivitetshus flydende

Pressemeddelelse december 2019

Det nye, flydende aktivitetshus i Nordhavn er bygget i Frøslev Heatwood fra inderst til yderst. Træet er thermobehandlet efter en gammel metode, der stammer fra vikingetiden. Dét sikrer holdbarheden og gør det modstandsdygtigt overfor forskelle i vandstanden.

Friluftslivet i Nordhavn i København har fået vind i sejlene. Her er Sandkaj-området nemlig for nylig blevet beriget med et aktivitetshus, der flyder på vandet. Hermed har foreningerne i Nordhavn IF samtidig fået et klubhus, hvorfra blandt andre kajakroere, vinterbadere og svømmere nemt kan dyrke deres interesser både til lands og til vands.

Det er Spektrum Arkitekter, som har tegnet aktivitetshuset – og de har tænkt træ ind som det bærende element.  

- Vi har fra begyndelsen været inspirerede af omgivelserne og forsøgt at skabe noget, der relaterer sig til vandet. Derfor har vi taget udgangspunkt i gamle bådehuse; små træskure, der ligger side om side med åbninger i gavlen. Huset er skabt til at være i kontakt med mennesker, både i forbindelse med sauna og badebro, så det er vigtigt, at materialet er rart at røre ved. Her kan træ noget særligt, lyder det fra Sofie Willems, arkitekt MAA og partner i Spektrum Arkitekter.

Træ, der kan modstå de klimatiske påvirkninger
Træet har ikke kun spillet en bærende rolle i forhold til det arkitektoniske udtryk, men også for husets holdbarhed. Huset flyder nemlig på vandet, og det er derfor vigtigt, at bygningen kan modstå en vandstandsforskel på cirka 2,2 meter. Det har krævet et solidt og robust materiale: 

- Vi ville gerne finde et materiale, som både er bæredygtigt, holdbart og flot. Derfor er hele huset bygget i træ. Vi har benyttet thermo-ask til facadebeklædningerne og terrassearealerne, fordi det også er meget formstabilt og kan modstå de klimatiske påvirkninger, der er på stedet. Og så er det jo bare vildt smukt at se på, fortæller Sofie Willems.

Behandlet med ild og vand
Det er os, der har leveret de store mængder træ, der udgør aktivitetshuset. Både udvendigt og indvendigt er facader, gulv og loft beklædt med Frøslev Heatwood i ask. Det er træ, som egner sig særligt godt til byggerier i et udsat og råt miljø, fordi det har været igennem en helt særlig behandlingsproces. 

- Frøslev Heatwood er thermobehandlet træ, som giver et utrolig formstabilt produkt - og så er det i princippet knastfrit. Træet gennemgår en proces, hvor det varmes op til en meget høj temperatur og får tilført damp, fortæller vores salgschef Morten Bak og afslutter:

- Kort fortalt betyder det, at træet hverken udvider eller trækker sig sammen, som tiden går. Det er ekstra vigtigt i et miljø som dette, hvor det er udsat for lidt af hvert. Metoden stammer helt tilbage fra vikingetiden, hvor man behandlede træ med ild og vand for at gøre det mere modstandsdygtigt, men vi bruger den flittigt endnu, fordi den sikrer robust og holdbart træ.

Læs mere om Frøslev Heatwood her: 

Ny hjemmeside

Vi har fået ny hjemmeside – og det er nu endnu nemmere og mere intuitivt for dig at navigere rundt i vores forskellige produkter og løsninger. Og, nå ja, så tror vi på, at billeder siger mere end 1000 ord – så vi har sørget for masser af smukke billeder af vores produkter og projekter, så du ikke er i tvivl om, hvad du får hos os.

Vores trælister starter sine dage dybt inde i de finske skove

Vi fører et bredt sortiment til af trælister til gulve, lofter, vinduer og døre. Der er lister i mange forskellige profiler, og de kommer i både fyr, bøg, eg og hvidmalede.

Listerne starter sine dage dybt inde i de finske skove, hvor træerne vokser langsomt. Det giver den tætte årestruktur i træet og en længere holdbarhed. Kort sagt: Godt håndværk er i højsædet, og du kan blive klogere på vores lister i denne video.

Se filmen her >

God jul og godt nytår - vi ses i 2020!

Hos Frøslev takker vi for et fantastisk 2019, hvor træet for alvor har rodfæstet sig i byggeriet herhjemme. Vi er ikke i tvivl om, at 2020 kommer til at byde på masser af nyt, smukt træbyggeri – og vi glæder os allerede.

Martin L. Petersen
Adm. direktør - CEO
Tlf: +45 7367 0646
Mob.: +45 2174 3695
mlp@froeslev.dk
Dette website udbydes af:

Frøslev Træ A/S
Jens P. L. Petersens Vej 1
6330 Padborg
Telefon: 74 67 06 00
CVR: 14248331
Email: info@froeslev.dk