Presse Hero

SENESTE NYT

Træbyggeri bliver mere og mere efterspurgt på det nordatlantiske marked

November 2023

Træbyggeri bliver mere og mere efterspurgt på det nordatlantiske marked

Efterspørgslen på træ til byggeprojekter er stigende på det nordatlantiske marked. Det mærker man hos Frøslev Træ. Den danske træproducent har i løbet af de seneste år leveret træ til en række store byggeprojekter, hvilke blandt andet omfatter opførelsen af Islands største bank, Landsbankinns nye domicil i Reykjavik. Derudover erfarer byggemarkedet Bauhaus Island, at brugen af træ som byggemateriale ligeledes er blevet mere udbredt i forbindelse med gør det selv-projekter og mindre entreprenørbyggerier.

Brugen af træ har i de seneste år vundet endnu større indpas i dansk byggeri. Det skyldes blandt andet, at træ er en fornyelig ressource, der optager og lagrer CO2 fra atmosfæren, har et lavt energiforbrug ved fremstilling og en lang holdbarhed. Begejstringen for træ har ligeledes bredt sig til øvrige dele af Norden. Det oplever man hos Frøslev, hvor særligt efterspørgslen fra det nordatlantiske marked er stigende.

Oversigt

Stor investering i egenproduktion

Kemifrie byggematerialer vinder større og større territorium til trods for et generelt fald i salget af byggematerialer. Det mærker man hos træproducenten Frøslev Træ, som oplever så stor efterspørgsel på virksomhedens såkaldte ThermoWood®, at man nu investerer kraftigt på egenproduktion og har produceret de første 15.000 kubikmeter ThermoWood® på egne anlæg.

Træbyggeri bliver mere og mere efterspurgt på det nordatlantiske marked

Efterspørgslen på træ til byggeprojekter er stigende på det nordatlantiske marked. Det mærker man hos Frøslev Træ. Den danske træproducent har i løbet af de seneste år leveret træ til en række store byggeprojekter, hvilke blandt andet omfatter opførelsen af Islands største bank, Landsbankinns nye domicil i Reykjavik. Derudover erfarer byggemarkedet Bauhaus Island, at brugen af træ som byggemateriale ligeledes er blevet mere udbredt i forbindelse med gør det selv-projekter og mindre entreprenørbyggerier.

Et af verdens største træbyggerier kåret:

Cederhusen, der er et af verdens største træbyggerier, er blevet kåret til Årets Byggeri 2023. Det nu prisvindende lejlighedskompleks er beklædt med en særlig træart i form af canadiske cedertræ spån, hvilket Frøslev Træ har leveret i samarbejde med Moelven Sverige. Ifølge den danske træproducent kan vi lære meget af vores svenske naboers byggetraditioner, når det kommer til at lade træet spille førsteviolin i opførelsen af større byggerier som Cederhusen.

Frøslev indgår samarbejde med Molslinien

Fremover kan de mange rejsende, som benytter Molslinjen fra Aarhus mod Odden, se frem til nye, indbydende ventezoner i træ. Et samarbejde mellem Molslinjen og Frøslev Træ har nemlig betydet, at der nu er etableret flere plateauer med solsenge og siddemoduler på havnen i Aarhus til glæde og gavn for Molslinjens mange passagerer.

Folkekært museum byder velkommen med ny, smuk hovedindgang i træ

En ny bygning knejser sig for enden af Viborgvej i Aarhus, hvor Den Gamle By har bygget en ny hovedindgang, som netop har åbent for byens mange besøgende. For at sikre en god akustik i indgangspartiet, der forventes at håndtere mange besøgende på samme tid, og samtidig have den rette æstetiske fremtoning har Frøslev Træs afdeling Acoustic Design i tæt dialog med arkitekter og tømrer udviklet projektspecifikke akustikpaneler, der passer til visionen om et nutidigt byggeri udført i klassiske materialer.

Frøslev opdeler virksomhed i to

Øget fokus på projektmarkedet. Det er hovedårsagen til, at Frøslev Træ nu opdeler virksomheden i henholdsvis Frøslev Projekt og Frøslev Træ. Det betyder, at de to selskaber fremadrettet får hvert sit fokusområde, hvor førstnævnte skal koncentrere sig om projektsalg, mens Frøslev Træ skal stå for forhandlersalget – en indsats, der gør Frøslev markant bedre rustet til fremtiden, lyder det fra projektsalgschef Brian Christensen.

Frøslev Træ indgår samarbejde om ny løsning med førende graffitispecialist

Træ har vundet stort indpas i den danske byggebranche og bliver blandt andet ofte benyttet til facader på mange offentlige bygninger. Men graffiti udgør et stort afrensningsproblem, når det sprøjtes på træet. Graffitimalingen suger nemlig ind i træet, og hvis det er brandimprægneret træ, skal det udskiftes, da graffitimalingen kan brænde. Det har træproducenten Frøslev Træ nu i samarbejde med All Remove, som fjerner en stor del af graffiti i Danmark, udviklet en helt ny løsning på.

Fængselsindsatte bygger arkitekttegnede møbler med stor succes

Et nyt samarbejde mellem Frøslev Træ og Renbæk Fængsel i Sønderjylland bidrager til en meningsfuld hverdag for de indsatte, når de bygger demomodeller af arkitekttegnede udendørsmøbler og interiør af træ fra Frøslev. Demomodellerne bliver udstillet i blandt andet Bauhaus’ 19 byggevarehuse i Danmark, og det giver stor værdi for de indsatte, at det færdige resultat både er fysiske produkter, som man kan se og mærke, og at de bliver udfordret på det håndværksmæssige arbejde.

Træproducent udvider sortimentet med præfabrikerede terrasser i miljøvenligt træ

En markant stigende efterspørgsel på præfabrikerede træprodukter har fået træproducenten Frøslev Træ til at udvikle og producere sine egne terrasseløsninger i miljøvenligt træ, som leveres samlet og således blot skal monteres på fundamentet. Den første præfabrikerede terrasse er leveret til Fabulas og Frederikssund Kommunes bæredygtighedsprojekt, Klimakassen, der skal demonstrere, at vi allerede nu kan bygge klimavenlige typehuse, hvis vi tager de rette valg.

Ressourceudnyttelse i centrum for nyopført Lalandiaferiecenter

Frøslev Træ og Taasinge Elementer har været underleverandører på omtrent halvdelen af feriecentrets nye sommerhuse, der er opført i træ og med et materialespild på et absolut minimum som følge af et fuldt værdikædefokus i kamp mod et af byggeriets udfordringer.

Nu kan terrassebrædderne monteres på den halve tid

Fremover bliver det hurtigere og lettere for både professionelle håndværkere og private gør-detselv-folk at lægge træbrædder og -profiler helt præcist på eksempelvis terrassen. Snedkeren Kristian Linde har nemlig opfundet en helt ny og innovativ båndløsning kaldet Flexspacer, der sikrer en ensartet afstand mellem træbrædderne uden beregninger og med en markant kortere montagetid – en løsning, som træproducenten Frøslev Træ nu får del i.

Unge skal inspireres til at vælge en erhvervsuddannelse

3.525 børn fra 7. til 9. klasse har alene sidste år deltaget i projekt Kloge Hænder, som Naturvidenskabernes Hus står bag. Projektet har til formål at vække de unges interesse for håndværksfagene og dermed forhåbentlig få endnu flere til at søge ind på en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Og det projekt bakker trævirksomheden Frøslev op om. Derfor har virksomheden doneret metervis af træ til projektet, som fortsætter sin Danmarksturné.

Frøslev Træ udvikler miljøvenligt alternativ til den traditionelle trykimprægnering.

Som et nybrud lancerer træproducenten Frøslev Træ i samarbejde med Bollerup Jensen, der er specialiseret i at producere miljøvenlige silikat-, sæbe- og rengøringsmaterialer, nu en naturlig træimprægnering fri for miljøskadelige stoffer med unikke egenskaber. Den nye imprægneringsmetode, som har til formål at forlænge træets holdbarhed, kan i funktionalitet hamle op med den traditionelle trykimprægnering, der er anvendt af byggebranchen gennem næsten 200 år.

Frøslev Træ overtager Moelven Danmark

Frøslev Træ A/S har netop indgået en aftale med Moelven Industrier ASA om overtagelse af koncernens danske aktiviteter inden for distributions- og projektmarkedet. Med købet forøger Frøslev sit omfang med cirka en femtedel og sikrer derudover et endnu bredere sortiment til virksomhedens kunder. Samtidig styrkes projektindsatsen ved overtagelsen. Ifølge administrerende direktør i Frøslev, Martin L. Petersen, skaber overtagelsen spændende synergier for Frøslev-koncernen og dens kunder.

Frøslev bliver medejer af træbranchens svar på måltidskasser

Frøslev er nemlig trådt ind i ejerkredsen hos arkitekt- og designvirksomheden Arko, der udvikler og sælger træbranchens svar på måltidskasser. Men i stedet for madvarer indeholder kassen materialer målrettet gør-det-selv-segmentet, der gør det muligt selv at bygge arkitekttegnede træmøbler og funktionelt inventar til uderummet.

50.000 meter trælameller på vej til nyt nordsjællandsk supersygehus

Frøslev Træ har netop leveret den første sending af en kæmpe ordre på i alt 50.000 meter Heatwood-trælameller til Nyt Hospital Nordsjælland. Det store supersygehus er i øjeblikket ved at blive opført i Hillerød, hvor den omkringliggende natur, materialer og arkitekturen skal bidrage til at skabe en helende ramme.

Frøslev Træ foretager største investering i virksomhedens historie

ThermoWood, der er velegnet til facader og terrasser, har de seneste år været et fremadstormende træprodukt i dansk byggeri. Det er oplevelsen hos blandt andre træleverandøren Frøslev, som derfor nu satser massivt på egen produktion af den bæredygtige trætype ved køb af et helt nyt ThermoWood-anlæg. Anlægget skal være med til at styrke virksomhedens forsyningskæde og dermed også konkurrenceevne, så Frøslev fremadrettet også på denne produkttype kan tilbyde sine kunder en endnu større leveringssikkerhed og kvalitetssikring.

Akustikløsninger bør indtænkes allerede fra projektstart

De seneste år har der været en kraftig vækst i akustikløsninger, og flere og flere arkitekter og entreprenører efterspørger nu komplekse bygningsløsninger, som skal forbedre lyd og skabe velvære. Det oplever man hos Frøslev Træ, der netop har udvidet sit sortiment med et nyt akustikkoncept kaldet Acoustic Design by Frøslev. Og ifølge projektsælger og markedsføringskoordinator hos Frøslev, Karen Blomberg, er det vigtigt at indtænke akustikken allerede ved projektstart.

Pressekontakt

Kontakt vores presseansvarlige, Dorrit Andersen, hvis du som journalist eller medie har en henvendelse eller ønsker en udtalelse. Får du ikke svar med det samme, sørger vi for at vende tilbage hurtigst muligt.

Dorrit Andersen

Marketingansvarlig

T: +45 27 52 37 36

doa@froeslev.dk