Nyhedsbrev marts 2020:

Velkommen til! Vi har her samlet en række spændende nyheder til dig, som elsker træ.

Du kan for eksempel læse om vores nye, grønne initiativer i målet om at gøre hele vores forsyningskæde bæredygtig. Eller måske trænger du til lidt ny træ-inspiration? I så fald kan du besøge vores spritnye Pinterest-univers.

Dét og meget mere får du i dette nyhedsbrev.

God læselyst!

Besøg vores nye Pinterest-univers

Vi vil rigtig gerne dele vores store træ-univers med dig, der elsker træ lige så højt som os. Derfor har vi lavet en Pinterest, hvor vi løbende vil dele vores projekter, produkter og vores store kærlighed til træ. Vi håber, at vi her kan give dig inspiration til, hvordan du selv kan bruge træ.  

Følg med på Pinterest her.

Vi satser på en bæredygtig forsyningskæde

Træ vinder i høj grad indpas som bæredygtigt materiale i den danske byggebranche, men det er vigtigt, at hele forsyningskæden følger trop, hvis træbranchen skal være grøn. Derfor satser vi hos Frøslev Træ stort på at implementere grønne initiativer i hele produktionen, og med beslutningen om kun at anvende genbrugsplast og eltrucks er vi godt på vej. 

Træ har for alvor slået rødder som et bæredygtigt materiale i den danske byggebranche, hvor flere og flere får øjnene op for træets evne til at optage og lagre CO2. Men selvom træ i sig selv er et bæredygtigt materiale, mener vi hos Frøslev Træ, at det er vigtigt, at resten af produktionsarbejdet følger trop, hvis træbranchen skal være grøn ind til benet. Jørgen Johansen, vores produktionschef, uddyber: 

- Der er ingen tvivl om, at træ er et bæredygtigt materiale, men det kan ikke stå alene. Pakker man for eksempel træet ind i plastik, udlignes en del af de bæredygtige gevinster, som træets egenskaber ellers bidrager til. Vi mener, det er vigtigt, at ikke kun vores slutprodukter, men også hele det bagvedliggende produktionsapparat er bæredygtigt, og derfor har vi kigget dette efter i sømmene. 

Genbrugsplast er vejen frem  

Det store, grønne fokus betyder, at vi nu er i gang med at implementere initiativer i hele forsyningskæden, der skal sikre, at alle hjørner af vores virksomhed arbejder mod det samme mål om bæredygtighed. Et af de nye initiativer er, at al vores plastikemballage skal være af genbrugsplast. 

- Plastik i naturen diskuteres meget i øjeblikket, da vi har et kæmpe overforbrug, som havner de forkerte steder. Vi synes, det er vigtigt, at vi genbruger så meget som overhovedet muligt. Ikke mindst på grund af de kommende generationer. Derfor er al den plastikemballage, som vi anvender fra medio marts og fremefter, af genbrugsplast, fortæller Jørgen Johansen.

Grønne fremtidsplaner   

Foruden plastik har vi valgt at vinke farvel til en af de helt store syndere i klimaregnskabet: vores store dieseltrucks. Vi har byttet vores forhenværende trucks ud med eltrucks, og selvom vi ikke er i tvivl om, at det er den rigtige beslutning, er det en proces med en del udfordringer på vejen: 

- Vi har været nødt til at omlægge hele vores tankegang i forhold til at køre trucks. Nu kan vi ikke længere tanke på hvert gadehjørne, og vi skal derfor være sikre på, at vi kan skaffe strøm nok hjemmefra. Derfor har vi bygget en helt ny hal på 1000 kvadratmeter for at få plads og strøm nok til at oplade de mange nye trucks. Derudover har det været vigtigt med en god batterilevetid, så de eldrevne trucks kan klare opgaven uden at skulle lade hele tiden. Og det har ikke været helt ligetil, forklarer Jørgen Johansen og afslutter:

- Alligevel står vi nu med 45 trucks, hvor kun to af dem endnu kører delvist på diesel på grund af deres størrelse. De resterende 43 er ren el, og vi regner med, at de to sidste indenfor et par år følger trop. Og det er ikke det eneste, vi har i støbeskeen i de kommende år. Lige nu arbejder vi på, at al vores maling skal være Svanemærket. Vi er meget tæt på at være i mål og regner med, at det sker i løbet af 2020.

Vi har modtaget CSR-mærke Aabenraa 2020

Hos Frøslev Træ mener vi, at social ansvarlighed er vejen frem! Derfor er vi også rigtig stolte over at være blandt de virksomheder, som for nyligt modtog CSR-mærke Aabenraa 2020.  

Mærket gives til lokale virksomheder, som gør en vigtig indsats for at hjælpe borgere videre med at opnå beskæftigelse og uddannelse. Det kan fx være ved at ansætte elever og voksenlærlinge eller gennemføre jobrotationsprojekter.  

Læs mere om CSR-mærket her.

Nyeste skud på Heatwood-stammen: Formstabilt og bæredygtigt

Hos Frøslev har vi stort fokus på, at vores produkter både skal være holdbare og bæredygtige. Det kommer især til udtryk med vores nyeste skud på Heatwood-stammen: Frøslev Abodo.   

Ligesom vores resterende Heatwood-produkter er Abodo thermobehandlet træ, som gennemgår en proces, hvor det varmes op til en meget høj temperatur og får tilført damp. Det resulterer i et utrolig formstabilt produkt.   

Det helt særlige ved Abodo er, at det stammer fra bæredygtig plantage-skovdrift. Fra træet plantes, til det er fældningsmodent, går der omkring 28 år. Til sammenligning fældes et nordisk fyrretræ først efter ca. 80 års vækst. Under vækstperioden optager Abodo tilmed lige så meget CO2 fra atmosfæren, som et tilsvarende træ gør på 80 år.

Læs mere om vores Frøslev Heatwood og Frøslev Abodo her.

Martin L. Petersen
Adm. direktør - CEO
Tlf: +45 7367 0646
Mob.: +45 2174 3695
mlp@froeslev.dk
Dette website udbydes af:

Frøslev Træ A/S
Jens P. L. Petersens Vej 1
6330 Padborg
Telefon: 74 67 06 00
CVR: 14248331
Email: info@froeslev.dk