Mommark Brown

Systemhegn | sortiment

Med Frøslev Systemhegn er det enkelt at skabe et personligt hegn, der matcher din bolig og dit haverum, uanset om det gælder hjemme eller sommerhuset, Du kan vælge forskellige designs, farver og stolper, så du kan sammensætte et Systemhegn efter dine ønsker. Vores sortiment af stolper giver fleksibilitet i forhold til din haveindretning, da stolperne gør det muligt at bygge dit hegn i forskellige vinkler og endda i T-kryds.

Systemhegn er desuden fleksibelt i både højde og længde, og der er dermed ikke faste hegnsfag, man skal tage hensyn til.
Vi forarbejder, maler og trykimprægnerer selv alt træet i Danmark.

På den måde kan vi sikre høj kvalitet og holdbarhed, hvorfor vi også tilbyder 20 års garanti på alle trædele jf. gældende garantibestemmelser.

Vælg det rette design

Designet er afgørende for udtrykket på dit nye hegn. Begynd derfor dit projekt med at vælge det profil, der skaber det design, du synes bedst om.

Topprofiler

Et topprofil er prikken over i’et, som ikke blot tilføjer en elegant finish, men også tjener en praktisk funktion ved at stabilisere konstruktionen og fungere som et beskyttende udhæng mod vind og vejr. Du kan vælge enten runde eller skrå topprofiler.

Det runde topprofil fås i tre varianter:

 • Trykimprægneret, grøn
 • Trykimprægneret, brun
 • Sortmalet (Sort RAL 9005)

 

Det skrå topprofil fås i to varianter:

 • Trykimprægneret, grøn
 • Trykimprægneret, brun

Stolper

Når du har styr på profiler og topprofiler til dit hegn, er det tid til at vælge de stolper, der skal være mellem fagene. Stolperne fås i syv forskellige varianter, så du får fuld fleksibilitet, når du skal designe dit hegn. Hvor mange stolper, og hvilken slags, du har brug for, afhænger af hegnets længde og vinkler.

Alle stolper  er trykimprægneret i NTR. kl. A/B og fås i tre varianter:

 • Trykimprægneret, grøn
 • Trykimprægneret, brun
 • Trykimprægneret og sortmalet (RAL 9005)

Mål: 90 x 90 mm, længde: 270 cm

Prøv vores hegnsberegner

Design dit hegn, så det passer perfekt ind i omgivelserne i din have.

Opgrader dit Systemhegn

Når du har alt basis på plads i forhold til dit nye Systemhegn, kan du overveje, om du skal opgradere hegnet med en havelåge eller et espalier.

 

Låger til Systemhegn

Lågerne til Frøslev Systemhegn fås naturligvis i de samme designs som vores hegn. Lågerne fås i en bredde på 90 cm og 120 cm og i tre størrelser, der passer til hegn i højden ca. 120 cm, 150 cm og 180 cm. 

De leveres færdigsamlede inklusiv to kraftige stolper, hængsler, lukkebeslag og tilhørende skruer og bolte. Vælg låge ud fra antal profiler i hegn. Hvis der er 9 profiler i hegnet, vælges tilsvarende låge.

Når du monterer havelågen, skal du være opmærksom på følgende fire ting:

 • For at stabilisere konstruktionen er det nødvendigt at støbe omkring lågestolperne.
 • Topprofiler op til lågestolperne skal så vidt muligt strække sig over to fag.
 • For at få lige linjer mellem hegnet og lågen er det vigtigt, at den nederste profil i hegnet har fire cm luft fra jorden. Luften under lågen varierer fra model til model.
 • Vær opmærksom på at lågehøjden altid er lavere end selve hegnet

 

Mommark, blokhusprofil, klinkprofil og rafteprofil fås i tre varianter:

 • Trykimprægneret, grøn
 • Trykimprægneret, brun
 • Trykimprægneret og sortmalet (RAL 9005)

 

Skyggefuge- og v-fugeprofil fås i to varianter:

 • Trykimprægneret, grøn
 • Trykimprægneret, brun

 

Vælg den låge, der i højde og farve/behandling passer til dit hegn. 

Låger - små og mellem

Lågerne passer til en hegnshøjde på ca. 120 cm eller ca. 150 cm. De små låger fås med glipfald som lukkebeslag. Lågerne fås også med en bredde på 120 cm.

Låger - store

Lågerne passer til en hegnshøjde på ca. 180 cm. De store låger fås med stalddørsgreb.

Lågerne fås også med en bredde på 120 cm.

Standardmål for Frøslev Systemhegn

Frøslev Systemhegn er et byg-selv-hegn, hvor du først placerer stolperne i jorden og herefter fører de enkelte hegnsbrædder ned i slidsen mellem to stolper. Hegnsbræddernes standardmål er 180 cm i længden. Du kan dog selv bestemme afstanden mellem stolperne, hvis hegnsfaget/hegnsfagene skal være smallere end standardmålet. Se montagevideo

Ønsker du ikke at skære hegnsbrædderne til, kan du regne på, om standardmålene kommer tæt nok på din ønskede hegnslængde.

Hegnsbræddernes standardmål er 180 cm i længden, og et færdigmonteret hegnsfag med to endestolper er 193 cm. For at videreføre hegnsfaget med flere fag, skal du for hvert ekstra hegnsfag lægge 184 cm (svarende til én stolpe og længden på hegnsbrædderne) til de 193 cm. To hegnsfag har således en samlet længde på 377 cm (inkl. de to endestolper og H-stolpen i midten). Tre hegnsfag har en længde på 561 cm osv. 

Sådan monterer du Systemhegn

Frøslev Systemhegn er ligetil at montere.
Find information samt vejledning til at montere dit Systemhegn her.

20 års garanti

Vi forarbejder, maler og trykimprægnerer selv alt træet i Danmark. På den måde kan vi sikre høj kvalitet og holdbarhed, hvorfor vi også tilbyder 20 års garanti på alle trædele i Systemhegn-serien jf. gældende garantibestemmelser.

FT Systemhegn

Download dokumentation

Download montagevejledninger til FT systemhegn

Q&A – Få svar på ofte stillede spørgsmål

HVILKE TYPER LÅGER KAN JEG FÅ?

Der findes låger af alle vores hegnsprofiler. De findes som 90 cm og 120 cm bredde. Hegnslågen udvælges ud fra, hvilken hegnsprofil der er anvendt og antallet af profilbrædder. Er hegnet monteret med 13 styk dobbeltklink profilbrædder, så skal lågen også bestilles med 13 styk dobbeltklink profilbrædder.

HVOR LANGE ER HEGNSBRÆDDERNE?

Profilbrædderne er 180 cm lange, stolperne er 9,0 cm med en slids på 2,5 cm i dybden. Få mere viden i detailtegningen ovenfor under "Download dokumentation".

HVORDAN MONTERES SYSTEMHEGNET?

Se vores montagevejledning, detailtegning og montagevideo her på siden.

Find forhandler

Vil du vide mere om Frøslev Systemhegn?

Kontakt Frøslev, hvis du vil vide mere – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Tanja Espersen Jørgensen

Salg, tilbud & rådgivning

T: + 45 20 41 71 76

tej@froeslev.dk