Systemhegn Dobbeltklink 03

Systemhegn

Et Frøslev Systemhegn er den perfekte løsning til at fremhæve rum i haven, skabe læ eller skærme af for omverdenen. Frøslevs systemhegn gør det nemt at bygge et hegn, der passer perfekt til dine omgivelser. Profiler, træ og stolper kan kombineres på kryds og tværs, og hegnet et samtidig nemt at sætte op, så du hurtigt kan læne dig tilbage og nyde havens glæder. Vi giver 20 års holdbarhedsgaranti på alle trædele i Frøslev Systemhegn, så du kan nyde hegnet i mange år.

Vælg det rette træprofil

Profilet er afgørende for udtrykket på dit nye hegn, så begynd dit projekt med at vælge, hvilken af vores profiler, du ønsker. Du skaber det mest enkle udtryk, hvis du vælger samme profil til hele hegnet, men du kan mikse og matche, som du ønsker.

 

Vælg mellem varianterne:

 

Klinkprofil

Trykimprægneret grøn eller brun
Malet sort, hvid eller antracit

 

Rafteprofil

Trykimprægneret grøn eller brun
Malet sort eller hvid

 

Blokhusprofil

Trykimprægneret grøn eller brun
Malet sort, hvid eller antracit

 

Skyggefugeprofil

Trykimprægneret grøn eller brun

 

V-fugeprofil

Trykimprægneret grøn eller brun

 

Facetprofil

Trykimprægneret grøn eller brun
Malet sort

Dobbelt klinkprofil

Et klassisk og flot hegnsprofil med et symmetrisk design, der er ru på den ene side og høvlet på den anden. Klinkprofilen matcher de fleste haverum og skaber en hyggelig ramme om dit udeliv.

Rafteprofil

Rafteprofilet er et markant profil, der i udtryk minder om de gamle raftehegn. Hegnet har dog ingen mellemrum, hvilket gør det helt vindtæt.

Blokhusprofil

Blokhusprofilet byder på et massiv og afrundet profil, der med sin bløde form passer ind mange steder. Den afrundede form gør, at hegnet ikke virker for massivt – et ideelt valg til især bjælkehuse og sommerboliger.

Skyggefugeprofil

Skyggefugen giver et anderledes udseende med en 'drypnæse', der giver en flot skyggeeffekt. Profilet har skarpe kanter og en glat overflade, som passer flot til en minimalistisk byggestil.

Skyggefugen fås også i lav profilhøjde, som kan kombineres med det almindelige profil. Ved at kombinere de to kan du sætte dit eget personlige præg på dit hegns design.

V-fuge profil

Profilet har et kantet og enkelt design. Hegnets flade brydes af smalle vandrette linjer, der danner en let skygge. Det er et minimalistisk hegnsprofil, som passer smukt ind i mange forskellige havemiljøer.

Facetprofil

Facetprofil er kantet i udtrykket med en skarp v-fuge mellem de vandrette profiler suppleret med lodrette riller, der er fræset direkte ind i hegnsbrædderne. Det giver et geometrisk spil i overfladen og et unikt udseende.

Træ til ethvert udtryk

Alt efter hvilket profil du har valgt til dit hegn, er der forskellige træsorter og farver at vælge imellem.

 • Fyr, trykimprægneret grøn
 • Fyr, trykimprægneret brun

 

Malede hegnsprofiler

Alle vores malede profiler og topplanker er udført i gran af høj kvalitet og leveres grundet og førstegangsoverfladebehandlet med vandbaseret maling. Stolperne er fyr NTR kl. A trykimprægneret og efterfølgende overfladebehandlet. Vælg mellem tre forskellige farver:

 • Gran, sort RAL 9005
 • Gran, hvid RAL 9010
 • Gran, antracit RAL 7016

Uanset hvad du vælger, kan du være sikker på, at træet er PEFCTM-certificeret. Det betyder, at det anvendte træ stammer fra kontrolleret skovdrift.

Hvis du vælger malede profiler

Slutbehandling af malede profiler

Vær opmærksom på, at de malede granprofiler ikke leveres færdigmalede. Efter montage skal hele hegnet have en sidste overfladebehandling, således at savede overflader lukkes med maling og skruehuller, og samlinger dækkes. Ved levering af materiale til hegnet kan der forekomme mindre håndterings- og fremtræksmærker. Disse forsvinder ved den sidste overfladebehandling.

 

Vedligeholdelse af malede profiler

Malede produkter skal slutbehandles efter, at hegnet er monteret og løbende vedligeholdes med egnet vandbaseret træbeskyttelse. På den måde sikrer du, at hegnet står flot i mange år.

Vælg topprofil

Topprofilerne er enten runde eller skrå og giver hegnet en flot afslutning. Men topprofilen skal ikke kun vælges pga. udseendet. Den har også en praktisk betydning for hegnet, da den både stabiliserer konstruktionen og fungerer som udhæng over hegnsprofilerne. På den måde beskytter topprofilen hegnet mod vind og vejr. Intet hegn uden topprofil.

Rund topprofil

Giver en blød finish på alle hegnsprofiler. Den er for eksempel flot sammen med blokhusprofilen.

Vælg mellem trykimprægneret grøn eller brun samt malet sort, hvid eller antracit.

Skrå topprofil

Giver et mere kantet look og er det oplagte valg i kombination med for eksempel en klinkprofil.

Vælg mellem trykimprægneret grøn eller brun.

Vælg stolper

Intet hegn uden stolper. Men hvilken slags skal du vælge? Vores Systemhegn fås med både cylindriske eller firkantede stolper mellem fagene. Hegnets længde og vinkler afgør, hvor mange og hvilke du skal vælge. Stolperne fås i syv forskellige varianter i både cylindrisk og firkantet, så du får fuld fleksibilitet i forhold til designet.

Firkantet stolpe

Det sikre valg af stolpe. Den matcher godt til eksempelvis klinkprofil eller blokhusprofil.

Vælg mellem trykimprægneret grøn eller brun samt malet sort, hvid eller antracit. Lamineret stolpe i trykimprægneret grøn eller brun.

Cylindrisk stolpe

Med en rund stolpe får man en blød overgang samt afslutning på sit hegn. Passer godt til rafteprofil.

Vælg mellem trykimprægneret grøn eller brun.

Opgrader dit Systemhegn

Når du har alt basis på plads i forhold til dit nye Systemhegn, kan du overveje, om du skal opgradere hegnet med en havelåge eller et espalier.

 

Havelåge

Hvis hegnet omkranser hele haven, kan der være behov for en havelåge. Det er der naturligvis også mulighed for med systemhegnet. Lågerne fås i alle hegnsprofiler og i flere højder og bredder.

De leveres færdigsamlede inklusiv to kraftige stolper, hængsler, lukkebeslag og tilhørende skruer og bolte. Vælg låge ud fra antal profiler i hegn. Hvis der er 9 profiler i hegnet, vælges tilsvarende låge.

Når du monterer havelågen, skal du være opmærksom på følgende fire ting:

 • For at stabilisere konstruktionen er det nødvendigt at støbe omkring lågestolperne.
 • Topprofiler op til lågestolperne skal så vidt muligt strække sig over to fag.
 • For at få lige linjer mellem hegnet og lågen er det vigtigt, at den nederste profil i hegnet har fire cm luft fra jorden. Luften under lågen varierer fra model til model.
 • Vær opmærksom på at lågehøjden altid er lavere end selve hegnet.

Vælg mellem bredderne 90 cm og 120 cm samt 3 forskellige højder.

Espalier

Et espalier giver mulighed for lys, luft og ikke mindst variation, når du designer dit hegn og kan kombineres med alle profiler. Lad sommerblomsterne sno sig op af espalieret, eller opbind frugttræer til hegnet. Sektionerne leveres usamlede, mens espalier-elementet leveres færdigt.

Du kan vælge mellem tre varianter:

 • Espalier-sektion – helt fag med maskestørrelse 15 x 15 cm
 • Espalier-sektion – helt fag med maskestørrelse 22 x 22 cm
 • Espalier-element – topespalier til hegnet med maskestørrelse 15 x 15 cm

Sådan monterer du Systemhegn

Frøslev Systemhegn er ligetil at montere.
Find information samt vejledning til at montere dit Systemhegn her.

FT Systemhegn

Download dokumentation

Download montagevejledninger til FT systemhegn

Q&A – Få svar på ofte stillede spørgsmål

HVILKE TYPER LÅGER KAN JEG FÅ?

Der findes låger af alle vores hegnsprofiler. De findes som 90 cm og 120 cm bredde. Hegnslågen udvælges ud fra, hvilken hegnsprofil der er anvendt og antallet af profilbrædder. Er hegnet monteret med 13 styk dobbeltklink profilbrædder, så skal lågen også bestilles med 13 styk dobbeltklink profilbrædder.

HVOR LANGE ER HEGNSBRÆDDERNE?

Profilbrædderne er 180 cm lange, stolperne er 9,0 cm med en slids på 2,5 cm i dybden. Få mere viden i detailtegningen ovenfor under "Download dokumentation".

HVORDAN MONTERES SYSTEMHEGNET?

Se vores montagevejledning, detailtegning og montagevideo her på siden.