Embla Hero

Embla ThermoWood Fyr

Frøslev Embla® ThermoWood® er varmebehandlet fyr med enestående holdbarhed og formstabilitet. Behandlingen er fuldkommen fri for kemikalier og forbedrer træets egenskaber, så det er modstandsdygtigt over for både råd og trænedbrydende svampe. Det gør Frøslev Embla ThermoWood til et mere miljørigtigt alternativ til trykimprægneret træ og særdeles velegnet til udendørs beklædning.

Derfor skal du vælge Frøslev Embla ThermoWood

  • Varmebehandlet
  • Enestående holdbarhed & formstabilitet
  • Modstandsdygtig over for svampe
  • Velegnet til udendørs beklædning
  • Mere miljørigtigt alternativ til trykimprægneret træ
  • Varmebehandling fremmer træets struktur og årringe
  • Minimal vedligeholdelse
  • Meget holdbart (biologisk holdbarhedsklasse 2)

Frøslev Embla ThermoWood certiceringer

Certificeret træ betyder, at træet beviseligt overholder bestemte standarder og miljømæssige mål. Læs mere om alle certificeringerne her

ThermoWood fyr og gran

Fyr og gran er klassiske valg inden for ThermoWood og ses allerede i dag i mange byggerier.

Forskellen på fyr og gran ses især på antallet og størrelsen af knaster. Fyrretræ har større, spredte knaster, mens grantræ har mindre, mørkere knaster.

Det er muligt at få Frøslev Embla ThermoWood fyr og gran som Svanemærket.

ThermoAsk

Ask bliver i stigende grad efterspurgt som termomodificeret træ i moderne byggerier. Frøslev Embla ThermoAsk kendetegnes ved at være i princippet knastfri, og er det mere eksklusive valg, som giver en smuk og rolig facade eller terrasse.

Patinering og vedligeholdelse

Embla patinerer smukt 

Varmebehandlingen ændrer træets naturlige farve. Det får en varmere nuance og træets struktur og årringe bliver fremhævet, hvilket giver det et enestående udtryk. Med tiden patinerer træet til en smuk, sølvgrå nuance. Patineringen kan i starten være uens, det afhænger af træets placering ift. sol, vind og vejr.

Ønsker du den smukke grå patinering bør træet stå ubehandlet. Så bliver det bare smukkere med årene. Ønsker du at bevare den smukke, brune nuance, skal Frøslev Embla ThermoWood overfladebehandles før eller umiddelbart efter montering. Det skal gøres med pigmenteret, transparent træolie.

Vedligeholdes med træbeskyttelse 

Frøslev Embla ThermoWood kan stå uden yderligere behandling efter montering. Vil du minimere risikoen for små revner og vindridser i træet, kan du med fordel overfladebehandle træet med pigmenteret, transparent træolie.

Træbeskyttelsen bør påføres i et tyndt lag og gentages efter behov afhængig af byggeriets placering, udsættelse for vind og vejr samt den konstruktive beskyttelse.

Sådan fremstiller vi Frøslev Embla ThermoWood

Frøslev Embla ThermoWood er fyr eller ask, som er behandlet med høj varme og vanddamp. ThermoWood-behandlingen fjerner sukkerstofferne i træet og forandrer dets cellestruktur, så hverken råd eller svamp kan bosætte sig i træet. Samtidig gør behandlingen også træet meget formstabilt.

Det betyder, at træet kan holde sin form og hverken vrider eller drejer sig over tid. Frøslev Embla ThermoWood er derfor et modstandsdygtigt produkt, som selv på udsatte placeringer holder i mange år.

Frøslev Embla ThermoWood fremstillingsproces

Fase 1

Temperaturforøgelse og ovntørring

Med varme og damp hæves træets temperatur hurtigt til omkring 100 °C. Herefter øges temperaturen jævnt til 130 °C, hvor tørringen finder sted. Dampen fungerer som fugtmembran, der forandrer træets cellestruktur og forhindrer træet i at brænde og slå revner. Træets fugtindhold reduceres til næsten nul.

Fase 2

Intensiv varmebehandling

Temperaturen hæves til mellem 185 og 212 °C, og træet varmebehandles intensivt. Temperaturen holdes konstant i 2-3 timer. Damp bruges fortsat til at forandre træets cellestruktur og forhindre træet i at brænde og slå revner.

Fase 3

Afkøling og fugttilsætning

Med vandsprøjtesystemet reduceres temperaturen, og træets vandindhold hæves til cirka 4 %.

Frøslev Embla ThermoWood

Dokumentation og downloads

Download og læs al dokumentation vedrørende Frøslev Embla ThermoWood

Har Frøslev Embla ThermoWood fanget din interesse?

Kontakt Frøslev, hvis du vil vide mere – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Fredrik Svarre Nielsen

Arkitekt- og entreprenørkonsulent, øst. DGNB konsulent

T: +45 51 23 10 36

fni@froeslev.dk