Sature Terrasse Sommerhus Mommark 01

Terrasser

En træterrasse møbleret med bløde loungemøbler, farverige blomsterkrukker og måske endda en terrassevarmer, giver huset et hyggeligt ekstra rum og forlænger sommeren i haven. Frøslev tilbyder kvalitetstræ til terrasser i forskellige profiler, trætyper og udtryk. Bliv klogere på de mange muligheder her.

Træ til ethvert udtryk

Har du besluttet dig for at bygge en træterrasse, skal du selvfølgelig også beslutte dig for, hvilken træsort den skal bygges af, og hvorvidt træet skal være behandlet eller ubehandlet. Træ har en naturlig farve med brune til rødlige nuancer, men uanset hvilket træ du vælger, vil træet med tiden blive gråligt på grund af solens UV-stråling.

Ønsker du at beholde den oprindelige farve, skal træet løbende gøres rent og overfladebehandles med farvepigmenteret træbeskyttelsesmiddel. Men det er op til dig, da du også sagtens kan lade træet gråne. Men al overfladebehandling forlænger træets levetid, så derfor er det ikke en dårlig idé at give terrassen en omgang fra tid til anden.

Frøslev Embla ThermoWood fyr

Embla ThermoWood fyr er thermobehandlet, hvilket forbedrer træets holdbarhed og gør det modstandsdygtigt overfor råd og svamp. Træet har en flot brun farve, der over tid vil patinere til sølvgrå. ThemoWood er formstabilt og let at arbejde med.

Frøslev Sature

Frøslev Sature er silikatimprægneret kvalitetsfyrretræ fra certificerede, nordiske skove og et nyt, banebrydende materiale til byggebranchen. Silikatimprægneringen består af sand (silikat) og vand og er en naturlig og miljøvenlig imprægnering, der beskytter træet mod råd og svamp – hvilket betyder, det kan holde år efter år.

Frøslev Sature er stærkt, holdbart og især velegnet til terrasser i det danske klima. Træet er lyst, når det leveres, og får det lov til at stå, som det er, patinerer det hurtigt til en helt lys grå overflade – også hvor terrassen er i skygge.

Frøslev Abodo

Abodo er det eksklusive valg med brede terrassebrædder og mulighed for skjult montage. Det er varmebehandlet træ af arten Radiata Pine. Gennem væksten opstammes træet, og derfor er terrassebrædderne i princippet knastfri. Abodo har en utrolig flot åretegning, der kan fremhæves endnu mere med en rillet eller børstet overflade.

Underkonstruktionen kan med fordel bestå af brunimprægneret træ, som farvemæssigt passer til de flotte terrassebrædder.

Cedertræ

Cedertræ er en smuk og holdbar træsort, ideel til terrasser. Dets naturlige modstandsdygtighed over for råd, svampe- og insektangreb samt dets smukke rødbrune farve gør det til et attraktivt valg. Træet er ekstremt holdbart og har en dokumenteret funktionstid på mindst 50 år. Den knastfrie struktur giver terrassen et roligt udtryk.

Cedertræ er et ideelt valg til terrasser, hvis en elegant og holdbar udendørs løsning ønskes.

Frøslev Embla ThermoAsk

Ask bliver i stigende grad efterspurgt som Thermomodificeret træ i moderne byggeri. Frøslev Embla ThermoAsk kendetegnes ved at være i princippet knastfri, og er det mere eksklusive valg, der giver terrassen et smukt og roligt udtryk.

Trykimprægneret træ

Trykimprægneret træ er en af de billigste løsninger – og et klassisk valg til terrassen. Træet er på grund af trykimprægneringen en meget holdbar løsning i sig selv, men kan evt. overfladebehandles med træbeskyttelsesmiddel for at forlænge træets holdbarhed yderligere.
Hos Frøslev er vi eksperter i trykimprægneret træ, og vi tilbyder 20 års holdbarhedsgaranti på udvalgte trykimprægnerede varer.
Trykimprægneret træ kan fås i både brun og grøn.

Douglas

Douglasgran er et oplagt valg til terrasser på grund af dets æstetiske kvaliteter, varme udtryk og flotte årringe. Ved at vælge Douglas kan du opnå en smuk terrasse. Træet indeholder en rig mængde harpiks, terpentin og garvestoffer, der fungerer som naturlige forsvarsmekanismer. Disse stoffer hjælper med at beskytte træet mod insekter, svamp og råd, hvilket giver det en forlænget levetid.

Bangkirai

Bangkirai er en meget stærk og holdbar træsort, som er særdeles velegnet til terrassebrædder.
Bangkirai har en afsindig flot overflade uden knaster og en varm nøddebrun farve. Træsorten hører til gruppen af såkaldt hårdttræ, som er en betegnelse for træ, der er markant hårdere end nåletræ.
Hårdttræ har et naturligt højt olieindhold. Det gør hårdttræ modstandsdygtigt over for insekter, fugt og svampeangreb. Fordi Bangkirai er hårdttræ, skal det skruemonteres og ikke sømmes. Hullerne skal desuden forbores og herefter skrues fast med skruer i rustfrit stål.

Vælg det rette profil til terrassen

Skal terrassebrættet være glat eller rillet, smalt eller bredt? Mulighederne er mange. Det, du skal overveje, er, hvilken profil der passer bedst til huset og haven samt dit behov. Er der trapper eller meget trafik, kan det være en fordel at vælge rillede profiler, mens helt glatte terrassebrædder indbyder til bare tæer og hygge.

Som udgangspunkt skal bræddernes marvside vende opad. Træ er et levende materiale og vil altid arbejde, når det påvirkes af sol, varme, kulde og fugt. Med marvsiden opad krummer træet, så bræddernes centrum er det højeste punkt. På den måde kan vand løbe af overfladen.

Ønsker du vendbare brædder, skal du vælge et profil med to ens sider. Enten to glatte sider eller to rillede sider.

Forskellige profiler til forskellige behov

GLAT/GLAT

Et helt glat terrassebræt med afrundede kanter. Profilet er det klassiske valg til en ensartet træterrasse.

SE VORES GLATTE PROFILER

SMÅRILLET

Profilerne har små riller på hele overfladen eller kombineret i et mønster. Vores mest populære valg er profil 4976 med kombination af en rillet/glat overflade.

SE VORES RILLEDE PROFILER

STORRILLET

Profilerne har et udpræget grov-rillet mønster, der giver en flot bølget overflade på terrassen. Anvend for eksempel de storrillede profiler på trappetrin, så de er mindre glatte i vådt vejr.

SE VORES RILLEDE PROFILER

SKRIDSIKKERT

Med Frøslev Grip undgår du glatte overflader og gør terrassen mere sikker at færdes på. Her er skridsikre spor fræset ned i selve profilet – ideelt til gangstier, broer og terrasser med meget trafik.

LÆS MERE

Skjult montage

Med skjult montage får man en superflot terrasse uden synlige skruehuller, hvor der kan samle sig fugt og snavs. Det giver en virkelig pæn træterrasse med en glat og uspoleret overflade.

Vælg mellem to løsningsmuligheder:

SUPRO

Frøslev Supro monteres med klips under hvert bræt, således at der skabes luft mellem terrassebrædderne og underkonstruktionen. Dette giver luftcirkulation, så strøerne hurtigere tørrer i vådt vejr. Vælg Supro til ThermoWood fyr og Abodo.

QUICK-DECK

Frøslev Quick-Deck monteres med klips i siden af hvert bræt og sikrer ens afstand, let montage og et flot resultat. Vælg Quick-Deck til ThermoWood® fyr, ThermoAsk og Cedertræ.

Frøslev Grip

Med Frøslev Grip undgår du glatte overflader


Det perfekte underlag til gangstier og broer med meget trafik og dagligt slid. Der er høj fokus på skridsikkerhed - både på en solskinsdag men i særdeleshed også i vådt føre.

Frøslev Grip terrassebrædder er et helt unikt og populært materialevalg. Belægningen er yderst velegnet til udendørs attraktioner og offentlige tilgængelige arealer med meget gående trafik.

Hemmeligheden bag Frøslev Grip er de to spor, der er fræset ned i træprofilens overflade. I sporene er der lagt en epoxyblanding tilsat finkornet bauxit. Materialet ligger 1-2 mm over træoverfladen og giver dermed en fremragende, skridsikker overflade.

Frøslev Grip er samtidig et slidstærkt materiale med meget høj styrke, der bevarer den skridsikre egenskab længe. Selve Grip materialet slibes ikke glat selv efter lang tids betrædelse og beskytter træet mod den værste slitage.

Vælg Frøslev Grip til trykimprægnerede terrassebrædder samt til Frøslev Sature.

Vi brænder for de bæredygtige og dokumenterede løsninger. Derfor kan du være sikker på, at alt vores træ er FSC®- eller PEFCTM-certificeret – uanset hvilken træsort, du vælger. Læs mere om alle certificeringerne her

FRØSLEV SELECT NÅR KUN DET BEDSTE ER GODT NOK

Med Frøslev Select får du terrassebrædder i absolut bedste kvalitet med 20 års garanti. Træet kommer fra de store skovområder i det nordlige Skandinavien, hvor de langsomt voksende træer får tid til at vokse sig store. Kun de bedste brædder vælges til Select.

  • To brugbare sider, når siderne er ens (glat/glat eller rillet/rillet)
  • Sunde og faste knaster
  • Store døde knaster må ikke forekomme
  • Ingen bomkant eller mekaniske fejl
  • 20 års garanti
  • Den høje kvalitet sikrer et ensartet udtryk

FLEXSPACER - Læg terrassebrædder hurtigt og nemt

Med Flexspacer er det hurtigt og nemt at lægge terrassebrædder og -profiler. Flexspacer er en patenteret innovativ båndløsning, der sikrer en ensartet afstand mellem træbrædderne uden at du behøver at lave beregninger, og det giver dig en markant kortere montagetid.

Montage og vedligeholdelse

Sådan monterer du din terrasse

Hvordan du monterer din træterrasse, afhænger af, hvilken type træ, du har valgt. Du kan følge vores montagevejledninger, og ellers henviser vi til Træinformations TRÆ 74 Træterrasser.

Find information samt vejledning til at montere din terrasse her.

 

Vedligeholdelse af din træterrasse 

For at opretholde en flot og holdbar terrasse anbefaler vi at rengøre terrassen om foråret og vedligeholde med passende træbeskyttelsesmiddel.

Alle terrassebrædder fra Frøslev - med undtagelse af Frøslev Sature® -  skal træet vedligeholdes med pigmenteret, transparent terrasseolie tilsat fungicider for at begrænse skimmeldannelse. Frøslev Sature® behandles med Frøslev Sature®-plejeprodukter, som kan købes sammen med træet. Ellers vil det med tiden patinere til en grålig farve. Inden behandling skal terrassen renses grundigt. Følg produktets brugervejledning.

Terrasser

Download dokumentation

Download montagevejledninger til terrasser

Find inspiration

Se et udvalg af flotte terrasseløsninger med træ fra Frøslev og lad dig inspirere til dit projekt.

Q&A - Få svar på ofte stillede spørgsmål

HVORDAN SKAL TERRASSEN MONTERES?

Vi henviser generelt til fagbogen TRÆ 74 for korrekt montage af træterrasser. Specifikke montagevejledninger findes oppe på siden. 

HVAD SKAL STRØAFSTANDEN VÆRE PÅ DE FORSKELLIGE TERRASSELØSNINGER?

Sature® og NTR trykimprægneret træ skal have en maks. c/c afstand på 600 mm, hvorimod alle Frøslev Embla® Thermowood®-løsningerne skal have en maks. c/c afstand på 450 mm. Ved c/c afstande forstås afstanden fra midte til midte af strøene. Se i montagevejledningen, som findes på siden. 

KAN JEG MONTERE TERRASSEBRÆDDERNE MED SKRÅ MONTAGESKRUER (SKJULTE)?

Det anbefaler vi ikke, da der er risiko for, at træet flækker.

Ønsker du en skjult montage, så anbefaler vi vores Supro eller vores Quick-Deck løsning. Supro leveres til Frøslev Embla® ThermoWood® Fyr og Abodo. Quick-Deck leveres til ThermoAsk, Cedertræ og ThermoWood® fyr.

DER ER ALGER PÅ MIT TERRASSETRÆ, HVORDAN FJERNER JEG DEM?

Alger vokser i efteråret, vinter og foråret og bør fjernes med en algefjerner. Følg instruktionen på emballagen og brug aldrig en højtryksspuler, da den vil ødelægge træoverfladen.