DSC4554

Frøslev Sature

Frøslev Sature® er silikatimprægneret kvalitetsfyrretræ fra certificerede, nordiske skove og er et nyt, banebrydende materiale til byggebranchen. Silikatimprægneringen består af sand (silikat) og vand og er en imprægnering, der øger træets modstandsdygtighed mod råd og svamp, hvilket betyder, det kan holde år efter år. Frøslev Sature er stærkt, holdbart og især velegnet til terrasser og facadebeklædning og er et godt alternativ til trykimprægneret træ.

Derfor skal du vælge Frøslev Sature

 • Stærkt og holdbart til udendørs brug
 • Imprægneret med sand (silikat) og vand
 • Fri for biocider og tungmetaller
 • Patinerer på kort tid og bliver gråt
 • Mellemsvensk/finsk kvinta kvalitet
 • Certificeret, nordisk kvalitetsfyrretræ
 • Meget holdbart (biologisk holdbarhedsklasse 1)
 • Frøslev Sature er registreret i databasen for byggeprodukter, som kan anvendes i Svanemærket byggeri

Frøslev Sature er både FSC- og PEFC-certificeret og deklareret af EPD Danmark. Læs mere om alle certificeringerne

Perfekt til facader og terrasser

Frøslev Sature® er skabt til at beklæde facader og terrasser i det danske klima. Silikatmodificeringen øger træets holdbarhed, styrke og hårdhed, hvorfor træet egner sig særligt godt til udendørs beklædning. Frøslev Sature® er til dem, der ønsker lyst og nordisk træ, som er stærkt, holdbart og imprægneret med naturens egne kræfter og respekt for miljøet. Produktet tåler ikke permanent jord- eller vandkontakt.

Terrasser

Vi tilbyder kvalitetstræ til terrasser i forskellige træsorter og profiler med forskellig behandling. Se mulighederne her!

En træterrasse møbleret med skønne lounge møbler, blomsterkrukker og måske endda terrassevarmere giver huset et hyggeligt ekstra rum og forlænger sommeren i haven. Og med træ fra Frøslev, kan du være sikker på at få en terrasse i høj kvalitet, som kan være samlepunktet for venner og familie i mange år.

FRØSLEV SATURE

Sature er meget velegnet til facader. Monteret på facader kan det stå som det er, uden yderligere efterbehandling. Med tiden patinerer facaden til en lys, grå farve.

Patinering og vedligeholdelse

Frøslev Sature patinerer til gråt træ

Frøslev Sature, monteret på facade, kan stå helt uden yderligere overfladebehandling. Frøslev Sature terrasser skal vedligeholdes én gang årligt med Sature plejeprodukter. Træet patinerer med tiden til helt gråt træ. Patineringen afhænger af vind og vejr, den konstruktive beskyttelse (fx tagudhæng) samt facadens eller terrassens placering i forhold til solen. Trods patineringen bibeholder Frøslev Sature sine beskyttende egenskaber.

På overfladen af træet kan der forekomme et hvidt lag fra behandlingen af træet. Det kan børstes af og vil ellers forsvinde ved regnvejr.

Brug Frøslev Sature plejeprodukter

Frøslev Sature kan ikke males eller olieres. I forbindelse med montage og pleje skal Frøslev Sature specialudviklede plejeprodukter anvendes i stedet. Alle Sature plejeprodukter er vandbaserede og forhandles sammen med træet. Der findes en udførlig brugsvejledning på emballagen.

Sature Clean

 • Til rengøring 
 • Fjerner overfladesnavs og belægninger
 • Giver træet et friskt udseende igen

Sature Preserve

 • Til efterbehandling af snitflader
 • Som grunder til ubehandlet træ

Sature Protect

 • Reducerer optagelsen af vand
 • Til efterbehandling efter rengøring
 • Giver en smuds- og vandafvisende overflade
 • Beskytter mod vind og vejr

Sådan fremstiller vi Frøslev Sature

Frøslev Sature® imprægneres under tryk på vores egne anlæg med imprægneringen Sature®, som består af sand (silikat) og vand. 

Træet imprægneres helt ind til kernen med silikat. I denne proces sker der en fysisk blokering af cellerummene i træet. Derfor er modificering af træ med silikat en form for forstening. Efter væsken er bragt ind i træet, fordamper vandet, og tilbage er kun silikat-molekylerne i træets hulrum og porestruktur.

Imprægneringen øger træets densitet, styrke og hårdhed med 20-25 %. Trænedbrydende svampe bruger meget vand for at nedbryde træ, hvorfor Frøslev Sature® er yderst modstandsdygtig over for svampeangreb.

Testet og valideret

Det har taget Frøslev 10 år at udvikle Sature. Adskillige universiteter og uafhængige testinstitutter har deltaget med rådgivning og afprøvning i udviklingsfasen, hvor træets hårdhed, styrke og holdbarhed er testet under verdens mest hårdføre klimaforhold, blandt andet i Østrig, Frankrig og på Borneo.

Sådan fremstiller vi Frøslev Sature

Step 1

Træet placeres i specialudviklede ståltanke

Step 2

Alt luft suges ud af tanken

Step 3

Tanken fyldes med den modificerede silikatvæske

Step 4

Under højt tryk presses silikatvæsken ind i træet

Step 5

Overskydende væske pumpes ud og gemmes til senere brug

Step 6

Efter tørring er Sature klar til brug.

Teknologien bag Sature er udviklet i samarbejde mellem Bollerup Jensen og Frøslev.

Læs mere om teknologien bag på www.sature.dk

Frøslev Sature

Dokumentation og downloads

Download og læs al dokumentation vedrørende Frøslev Sature

Har Frøslev Sature® fanget din interesse?

Kontakt Frøslev, hvis du vil vide mere – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Hauke Christiansen

Salg & teknisk support

T: +45 29 66 49 25

hch@froeslev.dk