Terrasse Flexspacer 01

Nu kan terrassebrædderne monteres på den halve tid

Kristian manglede en løsning på markedet, så han opfandt den selv

Fremover bliver det hurtigere og lettere for både professionelle håndværkere og private gør-detselv-folk at lægge træbrædder og -profiler helt præcist på eksempelvis terrassen. Snedkeren Kristian Linde har nemlig opfundet en helt ny og innovativ båndløsning kaldet Flexspacer, der sikrer en ensartet afstand mellem træbrædderne uden beregninger og med en markant kortere montagetid – en løsning, som træproducenten Frøslev Træ nu får del i.

At lægge en terrasse eller montere profiler på en væg er ofte forbundet med lang monteringstid, kontrolmål, afstandsklodser og komplicerede beregninger, så brædderne er jævnt fordelt og giver et ensartet udtryk. Men nu bliver det langt lettere for både professionelle håndværkere og private at montere træbrædder og -profiler på eksempelvis terrassen, hegnet eller muren.

Snedkeren Kristian Linde har nemlig opfundet en helt ny og innovativ båndløsning kaldet Flexspacer, som trævirksomheden Frøslev nu får licens til at sælge. Løsningen skal sikre et præcist og ensartet resultat, der kan klares på den halve tid og helt uden beregninger.

- I min tid som håndværker har jeg skullet lægge en masse træterrasser, og hver gang har det været en opgave, hvor jeg har brugt rigtig mange timer på at måle op, tage kontrolmål, placere afstandsklodser og først derefter påbegynde monteringen af træbrædderne, hvor den mindste fejl kunne betyde en ujævn eller skæv terrasse. Jeg manglede et værktøj, som kunne gøre processen hurtigere og mere præcis. Og da det ikke var på markedet, var jeg nødt til selv at opfinde det, fortæller Kristian Linde, der er 5. generations snedker og tidligere ejer af en møbelfabrik. Han suppleres af Frøslevs salgs- og marketingchef, Brian Nissen:

- Kristian har fundet en genial løsning på en opgave, som både professionelle håndværkere og private ofte støder på, når de skal montere træbrædder. Med Flexspacer kan håndværkerne spare kostbar tid, da båndet halverer montagetiden, og således kan de imødekomme den enorme efterspørgsel fra kunderne og ikke mindst optimere deres indtjeningsevne. Også de private vil få gavn af Flexspacer, som gør det mere overskueligt at kaste sig ud i eksempelvis at lægge en terrasse, da det ikke længere er nødvendigt med komplicerede opmålinger og udregninger for at få en præcis og jævn terrasse, siger han.

Patenteret løsning

Helt konkret er Flexspacer et fleksibelt og patenteret plastikbånd med unikke spænder til hvert bræt, der fastgøres direkte på strøerne. Båndet strækkes, således brædderne fordeles jævnt. Herefter skal brædderne blot lægges op ad de udstansede afstandsmarkeringer og monteres direkte på båndet.

- Flexspacer er uden tvivl en løsning, som vil gavne rigtig mange fremover. Det er en simpel, men effektiv løsning, og vi ser et stort potentiale i det innovative bånd, der ikke er set lignende på markedet. Vi er derfor glade for, at Kristian har indgået et samarbejde med os, siger Brian Nissen afsluttende.

Flexspacer er netop landet på hylderne i Bauhaus, som på nuværende tidspunkt er eneforhandler af produktet.