Vores vision

Frøslev skal være markedets førende videnspartner indenfor bæredygtigt kvalitetstræ i Nordeuropa.

vores mission

Hos Frøslev elsker vi træet!

Gennem vores faglige stolthed og kærlighed til træet vil vi arbejde for udvikling og udbredelse af træ's anvendelse som fremtidens byggemateriale.

Ved at levere over forventningen til næste led vil vi skabe værdi til tiden - for alle, der kan anvende dette fantastiske naturmateriale. 

Stolte traditioner og nytænkning

Frøslev er en moderne koncern med internationalt islæt. Det er vores intention at være på forkant med udviklingen, og medvirke til en fortsat fremgang og udbredelse af byggeri med træ.

Vores historie starter i 1931 som Frøslev Savværk grundlagt af Johannes Carlsen på grundstykket, som hustruen Mariane havde fået i medgift. Johannes Carlsen begyndte savværksvirksomhed under trange og slidsomme kår, hvor Hans Hansen, den lokale skraldemand, med hest slæbte træstammerne ud af skoven og med hestevogn transporterede træet hjem til forarbejdning på savværket i Frøslev. Det var et opslidende arbejde, hvor han ene mand måtte læsse de tunge træstammer.

Til opskæringen havde Johannes Carlsen i begyndelsen én enkelt fritstående sav, der blev trukket af en gammel, larmende petroleumsmotor. Denne var overdækket med et primitivt tag båret af en nedgravet granpæl i hvert hjørne, hvorved han fik ly for vejr og vind. Virksomheden blev under 2. verdenskrig brugt som tilholdssted for danske frihedskæmpere.

Savværket var i familien Carlsens eje frem til 1978, hvor Jens P. L. Petersen og Fuglsang Savværk købte det til eksportvirksomhed og lager med Jens P. L. Petersen som primus motor og daglig leder. I 1982 overtog Jens P. L. Petersen savværket, og i de følgende år blev der løbende foretaget moderniseringer.

Billeder nedenfor: Frøslev 1950, 1980 og 1992

I perioden frem til 1985 blev der savet omkring 30.000 m3 pr. år. I november 1985 blev Frøslev Savværk desværre flammernes bytte, hvor både produktionsbygninger og maskiner nedbrændte til grunden. Savværket lå stille indtil 1988, hvor Jens P. L. Petersen og hustru Christa L. Petersen atter pustede liv i det, nu under navnet Frøslev Træ. Virksomheden blev ændret til en handels- og engrosvirksomhed med speciale i forarbejdet og trykimprægneret fyrtømmer. 

Den 1. juni 1990 overgik virksomhedsformen til et A/S, og det er derfra, vi i dag tæller vores start. Dengang var der fokus på leverance af træ til tømmerhandlerne i Danmark. Træ der blev produceret via godt samarbejde med savværker i især Polen og Tyskland. Virksomheden beskæftigede i perioden 1985-2000 10-30 ansatte.

I starten af 00'erne steg virksomhedens vækst og i midten af 00'erne kom bl.a. abonnementskunderne til. I løbet af denne periode steg forædlingsgraden i Frøslev. Sønnen Martin L. Petersen indtrådte i januar 2011, som et led i et planlagt generationsskifte, i den daglige ledelse. Den 1. december 2011 overtog 2. generation den daglige drift med fokus på rodfæstet udvikling.

 

Frøslev ... fordi vi elsker træ

Frøslev er en dansk, familieejet virksomhed med godt 160 dedikerede medarbejdere.

Hos Frøslev lever og ånder vi for træ - og vi hjælper vores kunder med at skabe innovative og bæredygtige løsninger. Vores mål er at være den foretrukne leverandør og videnspartner i Nordeuropa.

Vi har et bredt sortiment og tilbyder over 1000 forskellige kombinationsmuligheder af profiler. Og skulle du ikke lige finde det profil, der matcher dit næste projekt, vil vi gøre alt for at løse det sammen med dig.

Træsorter: Som standard tilbyder vi Fyr, Gran, Western red ceder, Eg og Douglas. Samt hjælper vores kunder med deres ønsker herud over.

Behandling: Vi leverer dit træ ubehandlet eller behandlet - som malet, trykimprægneret i grøn og brun (efter NTR standarder) samt brandimprægneret i EU-Brandklasse B iht. standarden EN 13501.

Bæredygtige løsninger: Miljøet har stor betydning for os og vi leverer naturligvis både FSC og PEFC certificeret træ. Desuden tilbyder vi profiler i Frøslev Embla® ThermoWood samt frøslev Flamewood, der er alternative imprægnerings- og overfladebehandlinger.

Færdige løsninger: Vi har udviklet vores helt eget hegnssystem - Frøslev Systemhegn - der med sin enkle opbygning gør det nemt at overskue og sætte op. Her findes et bredt udvalg af profiler, træsorter og farver. Samtidig giver det kunden mulighed for flere kreative anvendelsesmuligheder, som opbygning af højbede, opbygning af haverum og solplads med espalier.

Vi forhandler vores træ via byggemarkeder, trælaster og tømmerhandler.

Frøslev ... fordi vi elsker træ!

FSC®

FSC-mærket er din sikkerhed for ansvarlig skovhugst samt forbedrede levevilkår for lokalbefolkningen i skove verden over – lige fra de tropiske regnskove til de svenske nåleskove.

FSC arbejder for at udbrede ansvarligt skovbrug verden over og hjælper med at passe på skovene for fremtidige generationer. Frøslev er medlem af FSC Danmark.

PEFC TM

PEFC TM står for bæredygtig skovdrift, dvs. en miljømæssig forsvarlig, social gavnlig og økonomisk levedygtig skovforvaltning for nuværende og fremtidige generationer.

Hos Frøslev forhandler vi naturligvis PEFC TM certificeret træ.

Svanemærket Thermowood

Frøslev Embla® ThermoWood - i fyr og gran kan leveres med det officielle Nordiske Miljømærke Svanemærket. Få nærmere information ved tilbud og ordreafgivelse

Kort om Svanemærket:

  • Svanemærket er din garanti for at produktet er blandt de mindst miljøbelastende indenfor sin kategori.
  • Produktet lever op til tidens stigende og skrappe miljøkrav.
  • Minimum påvirkning af og stor hensyntagning til miljøet.

Frøslev Embla fyr og gran kan leveres svanemærket i klassen 'særligt holdbart træ'.