Solbaenk Udpakket V1

Frøslev bliver medejer af træbranchens svar på måltidskasser

Frøslev Træ, leverandør til de danske byggemarkeder og tømmerhandler, styrker sin produktportefølje med et unikt gør-det-selv-koncept.

Frøslev er nemlig trådt ind i ejerkredsen hos arkitekt- og designvirksomheden Arko, der udvikler og sælger træbranchens svar på måltidskasser. Men i stedet for madvarer indeholder kassen materialer målrettet gør-det-selv-segmentet, der gør det muligt selv at bygge arkitekttegnede træmøbler og funktionelt inventar til uderummet.

Den lagerførende træproducent Frøslev Træ er netop indtrådt som medejer af arkitekt- og designvirksomheden Arko, der i fremtiden vil gå under navnet Frøslev Arko, og bliver dermed en del af ejerkredsen.

Frøslev Arko udvikler såkaldte Arki Kits, der er træbranchens svar på de populære måltidskasser. Men i stedet for opskrifter og madvarer er der arbejdstegninger og vejledninger til arkitekttegnede træmøbler i kassen, således det uanset erfaringsniveau bliver let at lave sit helt eget æstetiske udendørsmøbel i træ. Og ifølge administrerende direktør hos Frøslev, Martin L. Petersen, passer konceptet rigtig godt til trævirksomhedens delstrategi om at udvikle endnu flere løsninger til gør-det-selv-segmentet:

- Hos Frøslev arbejder vi hele tiden på at udvikle nye træløsninger, så vi kan tilbyde de danske tømmerhandler og byggemarkeder endnu flere spændende produkter til hylderne og skabe muligheder for at forøge deres omsætning af træ og værktøj. På den måde bidrager virksomhedens målsætning samtidig til at fremme brugen af træbaserede produkter. Træet, der skal bruges, er ofte noget, vores kunder i forvejen har på hylderne, og derved kan det være det klassiske mersalg. Arki Kit er nemlig en helt ny form for designunivers, der kan få endnu flere til at hoppe i arbejdstøjet og bygge bæredygtige træmøbler helt fra bunden – på en enkel og overskuelig måde, siger Martin L. Petersen og fortsætter:

- Med det nye partnerskab slår vi derfor det bedste fra to verdner sammen. Arko er nemlig enormt stærke på design og udvikling, imens vi hos Frøslev har fokus på træets egenskaber, optimering og effektivitet. På den måde kan vi sammen være med til at bidrage til at udvikle markedet for gør-detselv-projekter i træ. Samtidig kommer Arko til at hjælpe os med deres designvinkel på flere af vores øvrige produkter.

Konkret betyder det nye partnerskab, at Frøslev skal stå for salget af de såkaldte Arki Kits via trævirksomhedens forhandlere, imens Frøslev Arko skal skabe designuniverset og udvikle endnu flere arkitekttegnede gør-det-selv-møbler til konceptet.

- Vi er enormt stolte over, at en så stor spiller som Frøslev nu har indgået et partnerskab med os. Da vi i sin tid udviklede vores første Arki Kit var det baseret på Frøslevs træ, som vi købte i vores lokale byggemarked. Tanken var nemlig, at vi ville bruge det bedste træ og samtidig anvende materialer, der var lettilgængelige for alle – og her var Frøslevs træ et oplagt valg. Så det er virkelig motiverende og meget spændende, at vi nu bliver en del af Frøslev og dermed får adgang til hele værdikæden, en kæmpe viden og faglighed omkring træ, forklarer Thomas Møller Ørum, der er direktør og medstifter af Frøslev Arko.

Stigende efterspørgsel på gør-det-selv

I de sidste par år er danskernes lyst til at istandsætte og lave gør-det-selv-løsninger eksploderet. Det så man blandt andet med de populære pallemøbler, der blev bygget af europaller. Og ifølge en undersøgelse fra Kantar Gallup og Videnscenter Bolius har 28 procent af danskerne sat gang i gør-det-selvprojekter i hjemmet under coronakrisen, og gør-det-selv-udstyr efterspørges stadig i stor stil. Det er netop denne tendens, som Frøslev og Frøslev Arko vil imødekomme ved at samle de nødvendige byggematerialer i en pakkeløsning, så danskerne selv kan bygge kvalitetsmøbler og -inventar til hjemmet:

- Arki Kit er skabt ud fra tanken om, at det skal være nemt og overskueligt at lave gør-det-selv-projekter, samtidig med at man får et danskdesignet uderumsmøbel i en høj kvalitet. Rigtig mange vil nemlig gerne kaste sig ud i projekterne, men de falder ofte fra undervejs, fordi det kræver for meget planlægning og tid. Arki Kit er derfor et box-kit, hvor alle komponenterne til et designmøbel i træ er samlet – alt fra skruer og beslag til arbejdstegninger og hjælpeværktøjer medfølger i kassen – men man skal selv bygge møblet fra bunden, så man får fornøjelsen af selve processen og ikke mindst stoltheden over resultatet, lyder det fra Thomas Møller Ørum.

Arki Kit vil blive solgt i både Danmark og Tyskland og vil være at finde på mange tømmerhandlers og byggemarkeders hylder fra det nye år.