Baeredygtighed Hero Picture

Frøslev Træ opdeler virksomheden i to

Vil have mere fokus på projektmarkedet

Øget fokus på projektmarkedet. Det er hovedårsagen til, at Frøslev Træ nu opdeler virksomheden i henholdsvis Frøslev Projekt og Frøslev Træ. Det betyder, at de to selskaber fremadrettet får hvert sit fokusområde, hvor førstnævnte skal koncentrere sig om projektsalg, mens Frøslev Træ skal stå for forhandlersalget – en indsats, der gør Frøslev markant bedre rustet til fremtiden, lyder det fra projektsalgschef Brian Christensen.

Én arbejdsplads, men to CVR-numre. Sådan bliver fremtiden for træproducenten Frøslev, som opdeler virksomheden i henholdsvis Frøslev Projekt A/S og Frøslev Træ A/S. Det sker som et led i at styrke virksomhedens position inden for projektsalget, hvilket kræver en mere koncentreret og specialiseret indsats, lyder det fra virksomhedens projektsalgschef, Brian Christensen.

- Det har i lang tid været en del af vores strategi, at vi vil stå stærkere på projektmarkedet, da vi både har produkterne og kompetencerne til det, og i den forbindelse var opkøbet af Moelven Danmark et vigtigt, strategisk skridt i retningen mod en mere koncentreret og specialiseret indsats. Det betyder nemlig, at vi nu kan opdele Frøslev i to selskaber, som har hvert sit fokusområde. Frøslev Træ forbliver et produktions- og salgsselskab, som skal fokusere på produktionen og salget af klassiske trælastprodukter til vores forhandlerkæder, mens Frøslev Projekt – som navnet indikerer – bliver et selskab med 100 procent fokus på det professionelle byggeri sammen med trælast/tømmerhandlerne, forklarer Brian Christensen og fortsætter:

- Og her ser vi som følge af det nye bygningsreglement, der stiller krav om at anvende produkter med et lavt klimaaftryk, et kæmpe potentiale. Træbyggeri er nemlig med sit lave CO2-aftryk med til at sikre imponerende LCA-resultater, som fremtidens byggeri bliver målt på. Derfor forventer vi også, at selvom byggeaktiviteten lige nu samlet set er dalende, så vil efterspørgslen på træbyggeri fortsat være stor og fremadrettet vinde yderligere markedsandele fra det traditionelle byggeri.

Stærke partnerskaber

I Frøslev Projekts arbejde vil der desuden fremadrettet komme endnu mere fokus på at etablere stærke partnerskaber, som kan bidrage til at løse nogle af de komplekse udfordringer, byggebranchen står overfor.

- Byggebranchen står lige nu overfor en grøn omstilling, som vi ser frem til at bidrage til, og for at vi bedst muligt kan gøre det, er det altafgørende, at vi formår at danne partnerskaber og på den måde gå forrest som videnspartner. Her kommer Frøslev Projekt til at spille en stor rolle, og blandt andet derfor har vi eksempelvis også fået egen DGNB-konsulent i huset, lyder det fra Brian Christensen.

Sidste år lancerede Frøslev produktet Sature, som er et miljøvenligt alternativ til den traditionelle trykimprægnering, og det er blandt andet produkter som det og boligakustikløsningerne Acoustic Design by Frøslev, som Frøslev Projekt vil fokusere endnu mere på at markedsføre til projekter fremadrettet i tæt samarbejde med tømmerhandlerne.