Yoroi Hires Beskaaret

Frøslev Flamewood

Frøslev Flamewood er træ, hvis overflade er brændt i større eller mindre grad. Det giver træet en smuk og unik overflade – og beskytter samtidig træet mod vind og vejr samt angreb fra råd, insekter og svamp. Behandlingen er inspireret af den gamle, japanske brændingsteknik Shou Sugi Ban og giver træet en dyb sort til skinnende sølvfarve, som bevarer sin skønhed i mange år.

Frøslev Flamewood produceres i samarbejde med hollandske Zwarthout|Shou Sugi Ban

Derfor skal du vælge Frøslev Flamewood

  • Smukt og unikt udtryk
  • Modstandsdygtig over for råd, insekter og svamp
  • Ingen kemisk behandling
  • Næsten ingen vedligeholdelse
  • Bliver flottere med tiden
  • Forskelligt udtryk alt efter træsort
  • Kan bruges inde og ude afhængig af afbrænding

Yoroi

Yoroi er lavet af varmebehandlet FSC-certificeret bambustræ fra Kina. Brædderne laves ved at komprimere bambusfibrene, hvorefter brædderne individuelt og omhyggeligt brændes i et særlig fyr. Det giver Yoroi en hård, forkullet overflade med raffinerede markeringer og et sølvfarvet skær i solens lys.
Yoroi er fremstillet særligt med henblik på at overholde brandklasse B. Bambustræet får en god, brandhæmmende virkning som resultat af varmebehandlingen, hvorfor yderligere brandimprægnering ikke er nødvendig. Det giver Yoroi mange anvendelsesmuligheder – både inde og ude.
Alt træ påvirkes af vind og vejr. Men Yoroi forvitrer generelt meget langsomt. Små stykker af den forkullede overflade kan dog falde af efter nogle år. Det har imidlertid ingen betydning for hverken kullaget eller det underliggende bambus.

Naoshima

Naoshima er lavet med Douglasgran, der efter brændingen får en dyb sort farve, som glimter smukt i sollys. Naoshimas rustikke udtryk udspringer af den japanske filosofi wabi-sabi, som handler om at se og omfavne skønheden i det uperfekte.
Strukturen er uregelmæssig med et spil, der fungerer godt både ved lodret og vandret montage. Overfladen på træet er efter brændingen porøs i de yderste millimeter af overfladen, hvilket stiller nogle krav til konstruktionen for at reducere påvirkningen af vind og vejr. Vi anbefaler derfor ikke at bruge Naoshima til byggerier med en højde på 6 m over jorden eller i åbne områder med meget vindeksponering. Overfladen kan smitte af, særligt i starten, men det vaskes let af igen med sæbe og vand.
Douglasgranen kommer fra bæredygtigt og certificeret, europæisk skovbrug. Naoshima er et naturligt produkt, hvorfor der ikke er to brædder, som er ens. Der kan også forekomme knaster, som forbliver synlige gennem det brændte lag.

Patinering og vedligeholdelse

Frøslev Flamewood bliver smukkere med tiden

Det brændte træ ældes nydeligt, da den forkullede overflade udvikler en smuk patina over tid.

 De dybe, forkullede overflader er mindre udsat for at falme over tid.

 

Frøslev Flamewood kræver næsten ingen vedligeholdelse

Når Frøslev Flamewood behandles korrekt, bevarer det sin skønhed i årevis. Hverken Naoshima eller Yoroi kræver på grund af sine forkullede overflader i princippet nogen vedligeholdelse. I meget skyggede områder kan der dog opstå grønne aflejringer. Men det kan fjernes med rengøringseddike, lunken vand, en blød børste og skånsom behandling.

I årenes løb begynder træet at vise små pletter med afskalning, som også kan blive grålige. Det er normalt og er en del af produktets særlige karakteristika. 

Vær opmærksom på, at overfladen er sårbar. Du bør undgå fysisk og mekanisk kontakt. Om nødvendigt kan vækst af alger afrenses med vand eller en mild trærens. Brug en sprayflaske eller en ren havesprøjte, hvis det er store overflader. Skulle overfladerne blive støvede, så støv forsigtigt af med en fjerkost eller en let fugtig, fnugfri klud.

Brug ikke en højtryksrenser, da det ødelægger den forkullede overflade. Undgå at bruge slibende skuremiddel og skrub ikke overfladen, da det også skader behandlingen.

I tilfælde af omfattende skader anbefaler vi at udskifte hele brættet.

Sådan fremstilles Frøslev Flamewood

Fremstillingen af Frøslev Flamewood er ganske enkel. Træets overflade brændes af under kontrollerede forhold, indtil det ønskede udtryk er opnået. Herefter afkøles det med vand og rengøres. Behandlingen gør, at det ikke er nødvendigt at imprægnere træet på anden vis. 

Processen med afbrænding af træets overflade gør, at sukkerstofferne nedbrydes, hvilket forebygger angreb af råd, insekter og svamp.

Flamewood

Dokumentation og downloads

Download og læs al dokumentation vedrørende Flamewood

Har Frøslev Flamewood fanget din interesse?

Kontakt vores projektkonsulent og rådgiver på området

Carsten Pedersen

Tilbudschef / Teamleder intern projektsalg

T: +45 73 67 06 86

cp@froeslev.dk