Calinelunden Ext Cam 4 P3

Tidens tendenser

Træ i byggeriet er mere aktuelt end nogensinde før. Men hvilke tendenser former træbyggeriet i dag? Læs med her, hvor vi har samlet et udsnit af tidens største tendenser, der fortæller, hvad der rør sig i tiden, samt indikerer, hvilke underliggende forandringer i samfundet, der er værd at holde øje med.

KLIMA PÅ PROGRAMMET
I år vendte Roskilde Festival tilbage efter to år med aflysning. Festivallen bød ikke bare på markante musiknavne som Dua Lipa, HAIM og Jada. Gæsterne kunne også lægge vejen forbi klimapavillonen – et samlingssted for work­shops, leg og refleksion.

Emergency Architecture & Human Rights og Log Ladies havde i fællesskab designet og bygget klimapavillonen og opfordret alle nysgerrige til at dukke op og udveksle ideer. Log Ladies afholdt også en række workshops, hvor festivalgæsterne selv kunne prøve at få hammer og søm i hænderne og lære at bygge med træ.

Klimapavillonen er bygget af Frøslev Sature® – certificeret, nordisk kvali­tets­fyrretræ imprægneret med sand og vand – som er doneret af Frøslev Træ. Foruden bæredygtigt træ er der blevet brugt genbrugsmaterialer og tekstil til at beklæde klimapavillonen.

Ved festivalens afslutning blev pavillonen skilt ad, og delene blev doneret til genanvendelse hos lokale organisationer og uddannelsesinstitutioner.

Kilde: Roskilde Festival.

TRÆHYTTER I TRÆTOPPEN
Forestil dig at vågne op til solens stråler, der skinner blidt gennem træernes blade, mens du har den skønneste udsigt til trætoppene omkring dig… sådan er det at overnatte i en af de eksklusive hotelhytter, højt oppe i trækronerne, der i øjeblikket pibler frem over hele verden.

Og Danmark er ingen undtagelse. I en lille skov ved Als Odde i Østjylland byder Løvtag for eksempel på tre eksklusive trætop-hytter, hvor du kan booke en overnatning.

De små træhytter er arkitekttegnede med et minimalistisk udtryk, og pladsen er udnyttet til mindste kvadratcentimeter. Hytterne består af et åbent rum med fire sovepladser, et lille køkken og et toilet med brusebad under åben himmel. Smutter du op på tagterrassen, kan du nyde en kop kaffe eller en bog med skov, skov, skov og skov til alle sider.

Kilde: lovtag.dk

TYPEHUSE I TRÆ
Drømmer du om at bo i harmoni med naturen, er Idealhuses nye, arkitekttegnede Villa Wood lige noget for dig. Det enkle længehus er ikke bare beklædt med træ. Det er skabt med udgangspunkt i træ og en særlig kærlighed til det enkle og naturlige.     

Til visualiseringerne af Villa Wood har Idealhuse valgt cedertræ, da det er en smuk træsort med lang levetid, der med tiden patinerer i flotte, sølvgrå nuancer. Udgangspunktet er, at arkitekturen tager afsæt i træ og lader det komme til sin ret.

I Villa Wood bliver træet ikke gemt væk, men kommer i den grad frem i lyset – mens regnen, blæsten og sneen med tiden vil give det karakter og patina.

Kilde: Idealhuse