16063 00 N492 High300

Noas ark er genopstået i Berlin

Ombord på en stor, moderne ark i træ er historien om Noa bragt til live på børneudstillingen ANOHA på Det Jødiske Museum i Berlin.

Det Gamle Testamente beskriver, hvordan Noa fik befaling af Gud om at bygge en ark for sammen med sin familie og dyr at undgå Syndfloden. Historien om Noa kan nu opleves på Det Jødiske Museum Berlin ombord på den spektakulære træark, som tegnestuen Olson Kunding har designet til museets nye børneudstilling ANOHA. Udstillingen har til formål at give håb og en forståelse for vigtigheden af at værdsætte og bevare jordens ressourcer gennem kreativ og legende opdagelse.

Arken er en cirkulær, syv meter høj trækonstruktion og fylder 28 meter i diameter. Den er placeret i en hal opført i beton, hvorfor arken i træ er et blødgørende modspil til det eksisterende rum. I sit udtryk forener konstruktionen fortiden med fremtiden, og ombord inviteres børnene gennem leg og læring til at bringe historien om Noas ark til live og forestille sig, hvordan livet måske ser ud i fremtiden.

”Børnene har hovedrollen og former, hvad der skal ske,” siger Dr. Ane Kleine-Engel, leder af ANOHA, i en pressemeddelelse.