Skovby Overskudstrae

Fra spild til smukt design

Thorvald Rasmussen grundlagde Skovby Møbelfabrik i 1933. Sidenhen er virksomheden gået i arv til hans søn og derefter børnebørn, og historien bygger således på tre generationer af snedkere.

virksomheden gået i arv til hans søn og derefter børnebørn, og historien bygger således på tre generationer af snedkere. Møbelfabrikken er bygget på et solidt fundament, der består af en kompromisløs tilgang til råvarer, bæredygtighed, produktion og design. Disse har været nøgleordene igennem mere end 85 år og sikrer stadig i dag, at design og funktionalitet følges ad.

Møblerne fra Skovby er skabt af naturmaterialer, som tager hensyn til både miljø og mennesker. De har for eksempel designet en taburet, der udelukkende består af restdele fra produktionen. Tre sammensatte trædele skaber sædets dynamiske mønster, og sammen med de skarpt formede ben får taburetten et unikt, skulpturelt udseende. Den er blevet døbt Taburet #840 og kan fås i tre forskellige træsorter – eg naturolie, eg hvidolie og sort eg lakeret.

Taburetten er skabt med afsæt i en innovativ tilgang til at reducere resttræ fra produktionen af møbler, fortæller Jacob Højsted Nielsen, Marketing Manager hos Skovby Møbler:

”Vi har en stor produktion af ellipseformede og runde spiseborde – og når disse borde produceres, kommer der en del spild i form af fx afskårne hjørner. Der er tale om smukt, solidt træ, som vi ikke ønsker går til spilde. Og derfor skabte vi Taburet #840, hvor alle komponenterne kommer fra resttræ”.