HAGES BADEHOTEL 20

Fra naturen til naturen

I det fredede naturområde ud mod kysten ved Rødbyhavn ligger Hages Badehotel – og det er ikke noget helt almindeligt hotel. Bygningerne er tegnet af Miami Ark og består af 124 værelser fordelt på 72 små huse midt i et lavbundsområde med søer og rørskov. Hvert hus har sin egen store træterrasse, og alle husene er forbundet med gangbroer.

I opførelsen er der lagt stor vægt på at integrere badehotellet i den omkringliggende natur, blandt andet ved at bygge hotellet på pæle og bruge så miljøvenlige materialer som muligt. Hotellets ambition er nemlig at tiltrække turister, som ikke blot har lyst til at være på stranden, men som også ønsker at opleve dyrelivet og naturen – som er habitat for mange forskellige frøer, salamandere og fugle.

”Hages Hotel er et helt unikt projekt, hvor visionen har været at skåne og beskytte naturen, da området består af vekslende skov, remiser, enge og vandområder, som huser mange forskellige planter og dyr. Derfor har vi haft et stort fokus på at anvende miljøvenlige materialer – særligt træ af høj og energivenlig standard,” fortæller Klaus Lange, der er arkitekt og administrerende direktør i Miami Ark, som har været totalrådgiver på opførelsen af Hages Hotel, og fortsætter:

”Vi har blandt andet brugt godt 6.000 kvadratmeter Frøslev Sature® til hotellets mange terrasser og broer, da træet har meget lidt spild i produktionen, har en miljøvenlig profil i form af dens naturlige silikatimprægnering, og så er det meget holdbart, hvilket er helt afgørende, når træet skal kunne holde til det til tider barske vådområde. Træet fik en hård start i vinteren med meget sne og nedbør, men det har ikke påvirket træet på nogen måde. Det er glædeligt, at der er kommet gode, miljøvenlige produkter på markedet.”

Frøslev Sature® er certificeret, nordisk kvalitetsfyrretræ imprægneret med sand (silikat) og vand. Imprægneringen er en naturlig silikatmodificering, der gør træet holdbart uden brug af biocider eller tungmetaller.

PERFEKT TIL FACADER OG TERRASSER

Frøslev Sature® er skabt til at beklæde facader og terras­ser i det danske klima. Silikatmodificeringen beskytter træet mod råd og svamp og øger træets holdbarhed, styrke og hårdhed.

LYST OG NORDISK AF NATUR

Frøslev Sature® er Select-kvalitetsfyrretræ fra certificerede nordiske skove. Silikatmodificeringen gør farven lys og nordisk i sit udtryk. Træet har en mat overflade, og efter kort tid vil det patinere til en lys, gråhvid nuance. Patineringen afhænger af vind og vejr, konstruktionen (fx tagudhæng) samt træets placering i forhold til solen.

FIND AL DOKUMENTATION PÅ FRØSLEV.DK

Find al dokumentation på frøslev.dk
Der stilles store krav til byggeriet i dag. Derfor er det afgørende, at dokumentationen og sporbarheden er i orden.
Frøslev.dk er altid opdateret med den nyeste dokumentation, du skal bruge for at imødekomme kravene til fx livscyklusvurdering (LCA).

 

Om Frøslev Sature® kan du blandt andet finde:
  • Produktspecifik EPD
  • Bygningsdelsbeskrivelser
  • Ydeevnedeklaration DoP
  • Drift- og vedligeholdelsesvejledning