L1000347

Det Grønlanske Hus

Det Grønlandske Hus i Aarhus har fået en iøjnefaldende tilbygning i træ, der som et smukt skrin vækker nysgerrigheden hos forbipasserende. Den nye tilbygning blev indviet i 2020, og den er resultatet af et stort samarbejde mellem mange dygtige eksperter for at bringe det bedste frem i Det Grønlandske Hus.

Facaderne i canadisk cedertræ fra Frøslev Træ har en indbydende natur, der drager forbipasserende til bygningen. Et af formålene med bygningen er at synliggøre og markedsføre det grønlandske hus i Aarhus bedre, og det opnås ved hjælp af de arkitektoniske særpræg, der pryder bygningen både ind- og udvendigt.

Kultursalen kan opdeles i to rum og er dermed fleksibel i forhold til de mange typer møder, udstillinger og arrangementer som stedet skal huse. Den nye kultursal er et stort, men roligt, rum, hvor naturen udenfor på forunderlig vis fylder meget og giver en smuk omskiftelighed.

Mange kloge hoveder har arbejdet sammen for at få dette projekt til at fremstå så flot, som det gør i dag. RUBOW Arkitekt A/S, Tækker Rådgivende Ingeniør og Wainø og Frandsen Landskabsarkitekter har sammen med bygherrerne Aarhus Kommune og Det Grønlandske Hus givet bygningen lige den ombygning, den, og Aarhus, fortjente.

Projektets træ og profiler

  • Canadisk cedertræ til facaderne samt indvendige perforerede og glatte akustikpaneler i skrællet fyr med en mat lak med lysfilm.

Træ er et nærliggende alternativ til konventionelle byggematerialer. Det skyldes træets styrke, holdbarhed, æstetik og isolationsevne.

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Dorthe Pedersen

Projektsalg & Arkitektrådgivning

T: +45 28 55 05 85

dpe@froeslev.dk