Trummen4500px (12 Av 17)

Trummens Strand

I skrivende stund er Trummens Strand i Växjö, der stod færdigt i 2018, det største træprojekt i Sverige og et af de største træprojekter i Europa. Du finder projektet syd for byens centrum med udsigt over Trummen-søen. Lejlighedskomplekset er bygget med massivt træ og dækket med cedertræspåner fra Frøslev Træ.

Komplekset er bygget med byplanlægning i mente. Det æstetiske udtryk passer godt ind i området, samtidig med at det tilbyder indbydende lejligheder for beboerne. Også forbipasserende vil kunne nyde den flotte, naturlige facade, der viser, hvad en trækonstruktion kan tilbyde i bybilledet.

Der er her tale om et projekt af kæmpe størrelse, men det betyder ikke, at der er gået på kompromis med hverken arkitekturen eller de materialer, der er blevet brugt. Det ses tydeligt, da projektet vandt Årets Træbygningspris i 2019 ved juryens votering.

Arkitekterne Fojab Arkitekter har stået bag det prisvindende projekt, der i dag pryder landskabet i den svenske by, Växjö. Brugen af cedertræsspån vinder frem i skandinavisk arkitektur og bygningstradition, og det er her nemt at se hvorfor.

Projektets træ og profiler

  • Lejlighedskomplekset er bygget med massivt træ og dækket med cedertræspåner fra Frøslev Træ
3,5 millioner tons. Så meget CO₂ kan vi spare om året ved at udskifte traditionelle byggematerialer med træ. Kilde: CO₂-besparelse ved træbyggeri, Rambøll, 2020

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Thomas Lindner Nielsen

Projektudvikling & produktspecialist

T: +45 26 83 38 32

tln@froeslev.dk