Det originale frøslev systemhegn

Et Frøslev Systemhegn er den perfekte måde at understrege miljø og rum i haven, skabe læ eller afskærme fra omverdenen – havehegn i en smuk udførsel med kvalitetstræ sikrer en finish, der matcher dit hjem. Og så er vi så sikre på kvaliteten og holdbarheden på Frøslev Systemhegn, at vi giver 20 års holdbarhedsgaranti.

Kvalitet og finish

Moderne hegn har ikke blot til formål at holde verden ude eller hunden inde. Det skal danne rammen om dit liv, og med Frøslev Systemhegn har vi skabt en løsning, der i kvalitet, design og finish er med til at understrege din stil og udnytte mulighederne på bedste vis.

Frøslev Systemhegn er det originale koncept, der gør det nemt for dig at skabe et hegn i det format og design, du ønsker. Vi sørger for, at kvaliteten og holdbarheden er blandt de bedste på markedet, og at du nemt selv kan montere hegnet.

Mere end et hegn

Vi kalder det Frøslev Systemhegn, fordi alle elementer passer sammen, uanset hvordan du vælger at sammensætte dem. Det betyder, at du også kan anvende løsningen til meget andet end hegn – kun fantasien sætter grænser. Vi har med andre ord tænkt på alt i designet, og derfor får du også en løsning, der er skræddersyet til det danske klima, uden at gå på kompromis med miljøet. Det betyder en stærk løsning, der kan danne rammen om din bolig mange år frem i tiden.
Med garanti!

Innovative løsninger

Lad dig inspirere til at anvende Frøslev Systemhegn til andet end 'blot' et hegn. Vi har samlet en palette af gør-det-selv projekter. Læs mere her

trinvis guide til at vælge det rette hegn:

Følg trinene nedenfor og gør dig de valg, der opfylder netop dine krav og ønsker.

1. vælg profil

Start med at vælge hvilket profil dit hegn skal bygges af. Profilerne siger alt om dit hegn. Vælg det så det matcher omgivelserne - skal det eksempelvis opføres op af et moderne, nybygget hus, en ældre murmestervilla eller et bjælke-sommerhus. 

Der er 7 forskellige profiler at vælge imellem. Det enkleste udtryk fåes ved at vælge samme profil til hele hegnet.

 • Dobbeltklink profil
 • Rafte profil
 • Blokhus profil
 • Skyggefuge profil
 • Skyggefuge designprofil
 • V-fuge profil
 • Facetprofil

Dobbeltklink profil - Klink er en klassisk profil med et symmetrisk design. Man får en ekstra valgmulighed, da dobbeltklink er ru på den ene side og høvlet på den anden. Dobbeltklink er den mest populære hegnsprofil fra Frøslev.

Rafteprofil - Rafteprofil er en markant profil, der i udtryk minder om de gamle raftehegn, dog uden mellemrummene, og dermed er hegnet vindtæt. 

Blokhus profil - Massiv og afrundet profil, der med sin bløde form passer ind mange steder. Den afrundede form bevirker at hegnet ikke virker for massivt og profildesignet gør den til et naturligt valg, særligt til bjælkehuse.

Skyggefugeprofil - Profildesign, hvor skyggefugen giver et anderledes udseende med en 'drypnæse', der giver en flot skyggeeffekt.

Skyggefuge designprofil - Skyggefugen fås også som en designprofil i halv profilhøjde, som kan kombineres med den almindelige skyggefugeprofil. 

V-fuge profil - Profilens kantede og enkle design give den et anderledes udtryk, hvor hegnets flade brydes af smalle vandrette linier, der danner en let skygge.

Facetprofil - Facetprofil er kantet i udtrykket med en skarp v-fuge mellem de vandrette profiler suppleret med lodrette riller, der er fræset direkte ind i hegnsbrædderne. Dette giver et geometrisk spil i overfladen og et helt unikt udseende.

2. vælg træsort & farve

Alt efter valgte hegnsprofil, er der muligheder og fravalg af træsorter og farver. Der er i alt 7 muligheder - vær opmærksom på, om netop dit valgte profil fås i nævnte variant. 

 • Fyr, trykimprægneret grøn
 • Fyr, trykimprægneret brun
 • Gran, sort RAL 9005
 • Gran, hvid RAL 9010
 • Gran, antracit RAL 7016

Malede profiler

Man har mulighed for at skabe sit helt eget udtryk med farvet Frøslev Systemhegn. Vælg mellem de 3 ovennævnte farver. Kombinér evt. de forskellige farver og lav en unik og farverig hegnsløsning, der elegant understreger din bolig. Alle profiler og topplanker er udført i gran af høj kvalitet og leveres grundet og 1. gangs overfladebehandlet. Stolperne er NTR kl. A trykimprægneret og efterfølgende overfladebehandlet.

Profiler og stolper er grundet 1 gang og malet 1 gang. Vi anvender vandbaseret maling.

Slutbehandling af malede profiler

OBS! Vær opmærksom på, at de malede gran-profiler IKKE er færdigmalede. Efter montage skal hele hegnet have en sidste overfladebehandling, således savede overflader lukkes med maling og skruehuller og samlinger dækkes. Ved levering af materiale til hegnet kan der forekomme mindre håndterings- og fremtræksmærker. Disse forsvinder ved den sidste overfladebehandling.

Vedligeholdelse af malede profiler

Malede produkter skal slutbehandles efter hegnet er monteret og løbende vedligeholdelse med egnet vandbaseret træbeskyttelse som eksempelvis GORI 612 dækkende. Når forarbejdet er vel udført, kan hegnet nydes i mange år.

3. vælg topprofil

Topprofilerne fås enten runde eller skrå og de giver hegnet en flot finish og afslutning.

Topprofil skal dog ikke kun vælges pga. udseendet af hegnet - topprofilen har også en praktisk betydning for hegnet, da den beskytter mod vejr og vind. Topprofilen fungerer som udhæng over hegnsprofilerne og beskytter endetræet på stolperne. Samtidig stabiliserer topprofilerne konstruktionen.

Så - intet hegn uden en topprofil.

 • Rund topprofil
 • Skrå topprofil

Rund topprofil - Den runde topprofil giver en blød finish på alle hegnsprofiler. Den er eksempelvis flot sammen med Blokhus profilen.

Skrå topprofil - Den skrå topprofil giver et mere kantet look, og er det oplagte valg kombineret med eksempelvis en klink profil.

Rund / Skrå Topprofil LED - Ønsker man LED-belysning i sin topprofil, skal man være OBS på at bestille specialdesignet topprofil, hvori LED-båndet skjules. Dette er en skaffevare. Hør nærmere hos din træforhandler.

4. vælg stolpe

Find ud af om du vil have cylendriske eller firkantede stolper mellem fagene. Hegnets længde og vinkler afgør hhv. hvor mange og hvilke du skal vælge.

Stolperne fås i 7 forskellige varianter i hhv. kvadratisk og cylendrisk. Det sikrer dig fuld fleksibilitet i designet.

Alle firkantede stolper kan også vælges lamineret. Den almindelige stolpe er ud af ét stykke massivt træ, og den laminerede stolpe er sat sammen af 2 stykker træ, hvilket minimerer risikoen for revner og vridninger. 

 • H-stolpe
 • Endestolpe
 • Hjørnestolpe - 3 vinkler
 • T-stolpe
 • Midterstolpe

H-stolpe - anvendes til samlinger mellem to fag og forlænger hegnet i samme retning.

Endestolpe - anvendes til afslutning af hegnet i begge ender.

Hjørnestolpe 90° - anvendes til at danne en 90° vinkel på hegnet.

Hjørnestolpe 45° - anvendes hvor man ønsker en skrå vinkel på hegnet, der ikke er 90°.

Hjørnestolpe 22° - anvendes hvor man ønsker en moderat vinkel på hegnet.

T-stolpe - anvendes til samling, hvor tre sider skal mødes.

Midterstolpe - anvendes til samling, hvor 4 sider mødes.

5 A - tilvalg af havelåge

Omslutter hegnet hele haven kan der være behov for en havelåge - dette er naturligvis også en mulighed med Frøslev Systemhegn. Lågerne fås i alle hegnsprofiler og i flere højder og bredder.

 • Bredde 90 cm - leveres i 3 højder afhængig af valgte profil
 • Bredde 120 cm - leveres i 3 højder afhængig af valgte profil
 • Lågerne leveres færdig samlede incl. 2 stk. kraftige stolper, hængsler, lukkebeslag og tilhørende skruer og bolte. 

Vælg den korrekte låge:

 • Vælg låge ud fra antal profiler i hegn. Hvis der er 9 profiler i hegnet vælges tilsvarende låge.
 • Vælg mellem de 2 bredder.

Når du monterer havelåge, er der flere ting, du skal være opmærksom på:

 • For at gøre konstruktionen så stabil som muligt, skal der støbes omkring lågestolperne
 • Topprofiler op til lågestolperne skal så vidt muligt strække sig over 2 fag
 • Vær opmærksom på at lågehøjden altid er lavere end selve hegnet.
 • For at få lige linjer mellem hegnet og lågerne, er det vigtigt, at den nederste profil i hegnet har 4 cm luft fra jorden, og luften under lågen vil variere fra model til model.

5 B - tilvalg af espalier

Espalier-sektionerne giver mulighed for lys, luft og ikke mindst variation, når du designer dit hegn, og kan kombiners med alle profiler. Lad sommerblomsterne sno sig op af espalieret eller opbind frugtræer til hegnet. Der kan vælges mellem 3 varianter.

 • Espalier-sektion - helt fag med maskestørrelse 15 x 15 cm
 • Espalier-sektion - helt fag med maskestørrelse 22 x 22 cm
 • Espalier-element - topespalier til hegnet med maskestørrelse 15 x 15 cm

Espalier-sektionerne leveres usamlede, mens Espalier-elementet leveres færdig samlet.

5 C - tilvalg af led lys

Skab en stemningsfuld ramme om dit hjem med eksklusiv LED-belysning integreret i Frøslev Systemhegn. Det giver en anderledes udendørsbelysning, der understøtter de øvrige lamper med et smukt og funktionelt lys.

LED-båndet skjules i topprofilen og kobles sammen med en transformer. Længden 1,85 meter passer til profil-fagene og kan sammenkobles op til en længde på 15 meter.

NB! LED-belysning er en skaffevare, og SKAL kombineres med specialdesignet topprofil, hvori LED-båndet kan skjules.

Læs mere om LED belysning her >

6. hegnsberegner

Når du har besluttet dig for hvilket hegn, du vil have, kan du følge hegnsberegneren og få en vejledende mængdeoversigt. Er du privatforbruger kan du udskrive mængdeoversigten og medbringe den til din nærmeste tømmerhandel / byggemarked, der forhandler Frøslev Systemhegn.

Hegnsberegner >

Frøslev Systemhegn & Terrassekatalog

Find inspiration og se produktsortimentet.

Hegnsberegner
Montagevejledning Systemhegn
20 års garanti på Frøslev Systemhegn

Vi giver 20 års holdbarhedsgaranti på alle træ-dele i Frøslev Systemhegn.

Vi trykimprægnerer selv vores træ efter NTR standarderne, og vi imprægnerer helt ind til kernen af træet. Derfor tør vi godt give 20 års garanti.

Læs garantibetingelserne nedenfor.

PEFC TM

PEFC TM står for bæredygtig skovdrift, dvs. en miljømæssig forsvarlig, social gavnlig og økonomisk levedygtig skovforvaltning for nuværende og fremtidige generationer.

Hos Frøslev forhandler vi naturligvis PEFC TM certificeret træ.