Træterrasser

I dag bliver terrasserne møbleret med skønne lounge møbler, blomsterkrukker og terrassevarmere og giver derved et ekstra rum til huset og forlænger sommeren i haven. En træterrasse er skøn - uanset om man har et fritidshus, lille kolonihavehus eller stor villa. Så er det oplagt at udnytte udenomsarealet med en skøn træterrasse.

Se alle vores terrasseprofiler her >

Frøslev Select - når kun det bedste er godt nok

Med Frøslev Select terrassebrædder får man et bræt i absolut bedste kvalitet. Råvaren kommer fra de store skovområder i Mellemsverige - hvor træerne er langsomtvoksende og får tiden til at vokse sig store. Årringene i træet er tætte og holdbarheden er derfor i top. Råvaren er minimum i Kvinta kvalitet.

Sorteringen af Frøslev Select sker manuelt efter høvlen, hvor hvert eneste brædt vurderes ud fra en lang række kriterier af vores kompetente kolleger med mange års træ-erfaring. Kun de bedste brædder vælges ud til Select.

Med Frøslev Select terrassebrædder garanterer vi:

 • Altid to brugbare sider
 • Altid sunde og faste knaster
 • Sorte/døde knaster KUN tilladt under 10 mm størrelse
 • Ingen bomkant
 • Ingen harpikslommer
 • Ingen mekaniske fejl
 • 20 års garanti jf. vores garantibestemmelser

Den høje kvalitet sikrer et ensartet udtryk af den færdige terrasse.

Varianter

Select terrassebrædder fåes både som glat/glat samt glat/rillet profiler.

Montage

Montér din terrasse på en god underkonstruktion således terrasseprofilerne ikke kommer i kontakt med jord. Vælger man en afsluttende kant på terrassen, der går mod jorden, må man betragte dette bræt som et "offerbræt", der skal skiftes fra tid til anden. Skruemonteres; følg montagevejledning jf. TRÆ74 håndbogen.

Vedligeholdelse

For at opretholde en flot og holdbar terrasse anbefales det at rengøre terrassen, f.eks om foråret og vedligeholde med passende træbeskyttelsesmiddel. Således får man lang levetid af sin terrasse. 

Basisvaren

Basis terrassebrædderne er fyr i god kvalitet, der altid er på lager. Der ydes 20 års garanti på vores basis vare.

Varianter - terrassebrædderne er glat/glat høvlede, således man kan sortere brædderne og vende den pæneste side opad. Basis varen er trykimprægneret i NTR kl. AB - enten grøn- eller brunimprægneret. 

Montage - vi anbefaler montage jf. TRÆ74 håndbogen.

Vedligeholdelse - For at opretholde en flot og holdbar terrasse anbefales det at rengøre terrassen, f.eks om foråret og vedligeholde med passende træbeskyttelsesmiddel. Således får man lang levetid af sin terrasse. 

Bangkirai

Bangkirai er en varig og stærk træart og særdeles velegnet til terrassebrædder. Træet er uden knaster og hører til gruppen af såkaldt hårdtræ. Bangkirai stammer fra sydøst Asien og der plantes altid nye træer ved fældning samt etableres nye skovarealer med bl.a. Bangkirai. Træet er FSC® certificeret.

Varianter

Frøslev Bangkirai terrassebrædder fåes i en glat/rillet Profil 4526 som vist på billedet ovenfor.

Montage

Da Bangkirai er hårdttræ skal det skruemonteres, ikke sømmes, samt hullerne skal forbores. Skruerne skal være i rustfri stål. For korrekt montage anbefales håndbogen TRÆ 74.

Vedligeholdelse

Bangkirai har en flot rødbrun farve, der med tiden patinerer til en grålig farve. Hvis man ønsker at bevare den rødbrune tone, skal træet vedligeholdes med farvepigmenteret træbeskyttelsesmiddel. Afrens terrassen grundigt før der påføres overfladebehandling og følg produktets brugervejledning.

Træet er meget hårdført og mindre urenheder kan oftest klares med almindeligt sæbevand og en skurebørste. Ved mere hårdføre pletter kan der anvendes finkornet sandpapir eller en hård børste.

Forventet holdbarhed er 20-30 år da træet tilhører holdbarhedsklasse 2.

Trinvis guide til at vælge den rette terrasse:

Følg trinene nedenfor og vælg de muligheder, der opfylder netop dine krav og ønsker.

1. Vælg profil

Et terrassebræt er meget mere en blot et glathøvlet bræt. Hos Frøslev kan man vælge mellem forskellige overflader og udformninger og mål. 

Vær også opmærksom på at vælge den bredde og tykkelse af brættet, der matcher netop dit projekt. De mest gængse mål er 150 mm i bredden og 32 mm i tykkelsen. Men rent faktisk kan man vælge profiler fra 25-50 mm i tykkelsen og 100-200 mm i bredden. Se vores store udvalg af profiler her >

Hvordan skal brættet vende?

Som udgangspunkt kan man ned fordel vende marvsiden opad, således træet 'smiler'. Træ er et levende materiale og vil altid arbejde, når det påvirkes af enten sol og varme eller kulde og fugtigt vejr. Med marvsiden opad vil træet krumme og vand kan løbe af overfladen.

Vendbart bræt

Ønsker man et vendbart bræt skal man vælge ét med to ens sider - dvs. samme profilering på begge sider. Enten to glatte sider eller to rillede sider.

 

Glat/glat - et helt glat terrassebrædt med afrundede kanter, hvor man altid kan vende brættet og vælge den pæneste side op. Denne profil er den mest klassiske til en ensartet træterrasse og man går aldrig 'galt i byen' ved at vælge helt glatte profilbrædder.

Smårillet & smårillet/glat - profilerne har små riller på hele overfladen eller kombineret i et mønster. Vores mest populære valg er profil 4976 med kombination af en rillet/glat overflade. 

Storrillet - profilerne har et udpræget grovrillet mønster, der giver en flot bølget overflade på terrassen. Anvend f.eks. de storrillede profiler på trappetrin, så de er mindre glatte i vådt vejr. 

Skjult montage - med Frøslevs Supro kliksystem er det muligt at montere terrassebrædderne med skjult montage - dvs. uden synlige skruehuller. Vælg en profil beregnet til Supro montage. Du finder dem i vores profiloversigt. Læs desuden mere om vores SUPRO løsning herunder.

Skridsikkert - ønskes skridsikre terrassebrædder til gangarealer med meget trafik, f.eks forlystelsesparker og offentlige gangarealer eller som belægning på en bro eller gangsti i våde områder skal man vælge Frøslev Grip. Her er der nedfræset skridsikre spor i selve profilen. Du finder Frøslev Grip i vores profiloversigt og kan læse mere herom nedenfor.

2. Vælg træsort & behandling

At vælge materiale til sin nye terrasse er i høj grad en smagssag - har man besluttet sig for en træterrasse, skal man også vælge hvilken træart, og om hvorvidt det skal være ubehandlet eller behandlet træ.

Træet  - afhængig af hvilken art man vælger - har en naturlig farve, fra brune til rødlige nuancer. Alt træ bliver med tiden gråt pga. lysets UV-stråling. Ønsker man at beholde den oprindelige farve, skal træet løbende rengøres og overfladebehandles med farvepigmenteret træbeskyttelsesmiddel. Og ellers kan man lade træet gråne og dermed opnå sin naturlige farve.

Al overfladebehandling forlænger træets levetid. Bemærk at træterrasser ved korrekt montage har en lang levetid på 20-30 år.

Hos Frøslev tilbyder vi følgende træarter og behandlet træ:

 • Trykimprægneret fyr 
 • Frøslev Embla ThermoWood fyr
 • Frøslev Embla ThermoWood ask
 • Frøslev ABODO
 • Bangkirai

Trykimprægneret fyr - fåes i grøn- eller brunimprægnering. Vælg trykimprægneret træ i NTR klasse AB til terrassebrædderne og NTR klasse A til underkonstruktionen og stolper, der er i berøring med jord. Trykimprægneret træ er den mest solgte vare og det klassiske valg. Man får en holdbar løsning og kan evt. vælge at male træet eller anvende anden træbeskyttelsesmiddel for at forlænge træets holdbarhed. Samtidig er trykimprægneret træ en af de billigste løsninger.

Hos Frøslev er vi mangeårige eksperter i trykimprægneret træ og vi giver da også 20 års holdbarhedsgaranti*

Læs mere om trykimprægneret træ her >


ThermoWood - hos Frøslev kaldet Embla, fyr og ask - Embla er thermowood behandlet træ, hvor træet varmes op til høj temperatur samtidig med der tilføres vanddamp. Det gør træet formstabilt og modstandsdygtigt overfor råd og svamp. Processen gør at træet opnår en varm og mættet brun nuance og samtidig dufter træet af varmebehandlingen.

Med fyr får man en levende overflade med varieret knastbillede - med ask får man i en i princippet knastfri overflade. Prismæssigt er Frøslev Embla fyr billigere og mere tilgængeligt end Embla ask.

Strøer og stolper til underkonstruktionen fåes ligeledes i Frøslev Embla fyr, hvor stolperne er laminerede. Både heatwood fyr og ask kan stå ubehandlet eller behandles med farvepigmenteret træbeskyttelsesolie.

Læs mere om Frøslev Embla her >

Frøslev ABODO - det eksklusive valg med bredde terrassebrædder og skjult montage. Frøslev ABODO er thermobehandlet træ af arten Radiata Pine. Træet opstammes gennem væksten og terrassebrædderne er derfor i princippet knastfri. ABODO har en utrolig flot åretegning der kan fremhæves endnu mere ved en rillet eller børstet overflade. Vælg en underkonstruktion i brunimprægneret træ, således farven matcher de nye flotte terrassebrædder.

Når man vælger Frøslev ABODO kan man med fordel beskytte træet med farvepigmenteret træbeskyttelsesmiddel for at bevare den varme glød i træet og det eksklusive look.

Læs mere om Frøslev ABODO her >

Frøslev Sature - Sature er stærkt og holdbart træ til terrasser. Træet stammer fra det nordlige Skandinavien og er i bedste Select-kvalitet, hvor træet sorteres både før og efter høvling. Frøslev Sature imprægneres helt ind til kernen med naturligt forekommende silikat. Dette minimerer optagelsen af vand og fugt og forebygger dermed angreb af råd og svamp.

Med tiden patinere Sature til helt lyst, næsten hvidt træ i nordisk look.

Læs mere om Frøslev Sature >

Bangkirai - i modsætning til alle førnævnte nåletræsvarianter er Bangkirai en hårdttræs-variant. Bangkirai er en eksotisk træsort og FSC certificeret. Træet er populært pga. dets ensartede overflade uden knaster, lange holdbarhed samt det tåler en del slid. Den nøddebrune farve bevares bedst ved jævnlig anvendelse af passende farvepigmenteret træbeskyttelsesmiddel. 

Læs mere om Bangkirai her >

* Garantibetingelser ved 20 års garanti.

SUPRO - usynlig montage

Læg terrassebrædder uden synlig montage - og vær fri for søm- og skruehuller i overfladen. Det giver en rigtig flot træterrasse med en helt glat overflade. Samtidig kan afstanden mellem brædderne tilpasse efter eget ønske, og der er god luftcirkulation mellem terrassebrædderne og underkonstruktionen, således der ikke samles fugt i konstruktionen.

Læs meget mere om SUPRO her >

Frøslev GRIP

Med Frøslev Grip undgår du glatte overflader.

Det perfekte underlag til gangstier og broer med meget trafik og dagligt slid. Der er høj fokus på skridsikkerhed - både på en solskinsdag men i særdeleshed også i vådt føre.

Frøslev Grip terrassebrædder er et helt unikt og populært materialevalg. Belægningen er yderst velegnet til udendørs attraktioner og offentlige tilgængelige arealer med meget gående trafik.

Hemmeligheden bag Frøslev Grip er de to spor, der er fræset ned i træprofilens overflade. I sporene er der lagt en epoxyblanding tilsat finkornet bauxit. Materialet ligger 1-2 mm over træoverfladen og giver dermed en fremragende, skridsikker overflade.

Frøslev Grip er samtidig et slidstærkt materiale med meget høj styrke, der bevarer den skridsikre egenskab længe. Selve Grip materialet slibes ikke glat selv efter lang tids betrædelse og beskytter træet mod den værste slitage. 

Se det samlede sortiment her >

Frøslev Systemhegn & Terrassekatalog

Find inspiration og se produktsortimentet.

Byggevejledning

Hos Frøslev er vi specialister i træ. Mangler du hjælp og vejledning til hvordan man bygger en træterrasse kan vi anbefale følgende:

 • Træinfo og bogen TRÆ 74 om træterrasser
 • Videncentret Bolius for en udførlig gør-det-selv vejledning
Strøafstande Thermowood terrasse

Frøslev Embla fyr dim. 26 x 118+ mm:
- strøafstand max cc 450 mm 

Frøslev Embla ask dim. 26 x 118+ mm:
- strøafstand max cc 400 mm

Frøslev ABODO dim. 26 x 118+ mm:
- strøafstand max cc 450 mm.

(cc = afstanden mellem midt strø til midt strø)

Strøafstande Bangkirai terrasse

Bangkirai dim. 21 x 145 mm:
- strøafstand max cc 450 mm