HYRDEHØJ PLEJECENTER 2

Hyrdehøj Plejecenter

Hyrdehøj Plejecenter rummer 104 boliger fordelt på 64 plejeboliger, 30 rehabiliteringsboliger og 10 plejeboliger til borgere med udviklingshæmning, og byggeriet stod færdigt i 2020. Placering og disponering af bebyggelsen, samt indretning af gårdrum og udearealer, understøtter ønsket om, at det er muligt at indgå i fællesskaber efter ønsker, evner og behov. Plejecenteret er let at overskue, og der er korte afstande for personale, beboere og besøgende.

Der er blevet brugt en ThermoWood-profil fra Frøslev Træ til facaden for at bringe varme og naturen helt tæt på de beboere, der kalder plejecentret for hjem. Profilen har en høvlet forside og et ekstra spor, der danner et flot spil i overfladen og komplimenterer murstenene på resten af byggeriet.

ThermoWood bliver brugt mere og mere i skandinaviske byggerier. Det skyldes, at det er et varmebehandlet produkt, der opnår stor slidstyrke ved hjælpe af varme og dampe og helt uden brug af giftstoffer og skadelige gasser. Derfor er det oplagt til facader, der udsættes for meget, men samtidig skal se pæne ud i lang tid.

Det er arkitekterne Cubo og Force4 og ingeniør Balslev, der står bag det nymoderne plejecenter med rigelig plads til omsorg. Henrik Jørgensen Landskab har fået landskabet til at matche det flotte byggeri, og bygherre Roskilde Kommune kan nu prale af et flot, nyt plejecenter.

Projektets træ og profiler

  • Svanemærket ThermoWood til facade, profil 3455H.

Store dele af facaderne er beklædt med Svanemærket ThermoWood. Her er der brugt en profil med fer og not, og en høvlet forside.

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Fredrik Svarre Nielsen

Specialist i bæredygtighed og DGNB

T: +45 51 23 10 36

fni@froeslev.dk