Privat Sommerhus Thermowood Facade Og Terrasse Lina Buchwald Og Gimle Ark V Jesper Martinussen (4)

Facader

Træ er et oplagt valg til facadebeklædning, da det reducerer byggeriets klimaaftryk og giver et smukt, varmt og naturligt udtryk. Træ er samtidig nemt at arbejde med og holder sig flot år efter år. Så det sværeste bliver at vælge, hvilken profil, træ og overflade, du foretrækker blandt vores mere end 1.000 forskellige kombinationsmuligheder.

NYE BRANDKRAV

Har du hørt om de nye, skærpede EU-krav til brandtest af træbeklædning i fx trykimprægneret træ eller ThermoWood? Alle Frøslevs produkter er brandtestede og lever således op til de nye krav allerede nu. Læs mere

Vores profiler

Hos Frøslev tilbyder vi Danmarks største udvalg af træprofiler til facadebeklædning. Da vi samtidig har et bredt udvalg af tykkelser, bredder, høvlinger, overflader og træ, har du over 1.000 forskellige kombinationsmuligheder at vælge mellem. Herunder kan du se nogle af vores mest populære profiler, og ellers kan du gå på opdagelse i vores profilvælger her.

Frøslev har træ til ethvert udtryk

Facadetræ har mange fordele. Hos Frøslev forarbejder vi selv alle facadeprofiler, træ er optimalt i forhold til byggeriets CO2-regnskab, og erfaringen med montage af træ er stor blandt håndværkerne.

Men træ er ikke bare træ. Noget træ er mere velegnet til facadebeklædning end andet, og det giver mulighed for at lege med former, mønstre og strukturer, så dit byggeprojekt får det visuelle udtryk, du ønsker.

FRØSLEV EMBLA THERMOWOOD FYR

Frøslev Embla ThermoWood er termobehandlet træ med enestående holdbarhed og formstabilitet. Embla er modstandsdygtigt over for både råd og trænedbrydende svampe og er derfor særdeles velegnet til udendørs beklædning. Her vil Embla pynte i mange år og gennemgå en smuk, naturlig patinering.

FRØSLEV SATURE

Vi har udviklet en patenteret imprægnering med brug af det naturligt forekommende silikat, som fra naturens side ikke er biologisk nedbrydeligt. Resultatet af imprægneringen er et yderst holdbart træ, som er meget modstandsdygtigt over for svampeangreb – helt uden brug af biocider eller tungmetaller.

FRØSLEV ABODO

Frøslev Abodo er hurtigt voksende fyrretræ fra kontrolleret plantageskovdrift i New Zealand. Det fremstår eksklusivt med tydelig og levende åretegning, fremstår stort set uden knaster og har fra ny en varm brun farve, der med tiden patinerer til sølvgrå. Træet varmebehandles, hvilket gør det både formstabilt og resistent over for råd og svamp.

CEDERTRÆ

Cedertræ er en smuk og eksklusiv træsort med naturligt indbygget beskyttelse. Træet er noget af det smukkeste, du kan bruge til facadebeklædning, og er særdeles modstandsdygtigt over for vind og vejr med en dokumenteret funktionstid på minimum 50 år. Ikke nok med det, så er vores cedertræ i prima kvalitet nærmest fri for knaster.

TRYKIMPRÆGNERET TRÆ

Trykimprægneret træ er behandlet med beskyttelsesmidler, som forlænger dets naturlige holdbarhed. Imprægneringen gør træet meget hårdfør og beskytter det mod mikrobiel nedbrydning fra råd samt svampe- og insektangreb. På grund af behandlingen er trykimprægneret træ velegnet til de fleste udendørs byggeprojekter, som skal kunne holde til lidt af hvert.

MALET TRÆ

Malet træ gør byggetiden kortere og giver en bedre og mere sikker overfladebehandling takket være industriel påføring, hvor træet både grundes og males i samme arbejdsgang. Det giver træet længere levetid og længere intervaller mellem vedligeholdelse.

BRANDBESKYTTET TRÆ

I tilfælde af brand reducerer brandimprægneringen indbrænding, brandspredning og røgudvikling som resultat af en kemisk reaktion i imprægneringsmidlet. Frøslev FlameBarrier er facadebeklædning forarbejdet med brandhæmmende grunder og malet med en heldækkende vandbaseret maling. Frøslev FRX er brandimprægneret træ, hvor der ikke er behov for overfladebehandling og/eller maling.

DOUGLAS

Douglas er et ideelt valg til facader på grund af sine helt klassiske egenskaber. Man får den rigtige fornemmelse af træ med synlige knaster og flotte årringe. Ved at vælge Douglas kan du opnå en smuk facade. Træet er rigt på harpiks, terpentin og garvestoffer, der fungerer som naturlige forsvarsmekanismer. Disse naturlige stoffer hjælper med at beskytte træet mod insekter, svamp og råd, hvilket forlænger træets levetid.

Vi brænder for de bæredygtige og dokumenterede løsninger. Derfor kan du være sikker på, at alt vores træ er FSC®- eller PEFCTM-certificeret – uanset hvilken træsort, du vælger. Læs mere om alle certificeringerne her

Overfladen giver det sidste finish

Overfladen på profilerne giver træet forskellige udtryk og har samtidig indflydelse på, hvor modtagelig profilen er over for efterfølgende overfladebehandling.

Ved ordreafgivelse er det vigtigt at tilkendegive hvilken overflade, der ønskes. Du kan vælge mellem følgende overflader:

Høvlet overflade (H)

Den høvlede overflade er helt glat og flot at se på, da træets årer træder tydeligt frem.

Ved ordreafgivelse angives profilnr. + H. Eksempel 5206H

Paintcut overflade (P)

En paintcut overflade er kendetegnet ved små riller i træets længderetning. Overfladen er særdeles velegnet til malede emner, da malingen binder bedre og dermed holder længere. 

Ved ordreafgivelse angives profilnr. + P. Eksempel 3036P

Børstet overflade (B)

En børstet overflade giver et mere rustikt look end den glathøvlede – uden at være helt ru.

Ved ordreafgivelse angives profilnr. + B. Eksempel 0835B

Ru overflade (R)

Den ru overflade er den mest solgte i Danmark til facadebeklædning og et godt valg, hvis træet efterfølgende skal males. 

Ved ordreafgivelse angives profilnr. + R. Eksempel 3005R

Montage og vedligeholdelse

Sådan monterer du din facade

For at sikre optimal holdbarhed af træfacaden skal konstruktionen altid udføres efter konstruktive træbeskyttelsesprincipper for at aflede vand og beskytte træet bedst muligt mod vejr og vind. Du kan følge vores montagevejledninger, og ellers henviser vi til Træinformations TRÆ 55 Træfacader.

 

Sådan vedligeholder du din facade

Efter montering bør træet overfladebehandles med træbeskyttelsesmiddel for at sikre optimal holdbarhed. Ellers vil ubehandlet træ, der udsættes for solens UV-stråling samt vind og vejr, med tiden patinere til en naturlig grålig nuance.

Malede profiler er grundet og malet første gang: Efter montage skal træet males anden gang.

Facader

Download dokumentation

Download montagevejledninger til facader

Find inspiration

Kun fantasien sætter grænser, når man bygger en facade i træ. Her har vi samlet et udvalg af spændende projekter med Frøslev facadetræ, så du kan blive inspireret.

Q&A

HVILKET PROFIL SKAL JEG VÆLGE?

Til facadebeklædning skal du vælge ”Klasse 2” samt ”25 mm råtræsmål”. Find træprofil

Til sekundært byggeri som carport, redskabsrum eller cykelskur kan du anvende alle profiler.

KAN JEG BENYTTE LAMELLER/LISTER PÅ MIT HUS?

Lameller og lister er en åben beklædning, som ikke er en del af de præaccepterede løsninger i Bygningsreglementet og ikke overholder de gældende brandkrav. Årsagen er blandt andet, at hvis der opstår en brand ved facaden, så kan lameller/lister brænde på alle fire sider og grundet skorstenseffekten trække ilden op i tagkonstruktionen. Benyt derfor kun Klasse 2-beklædninger, som er lukkede profiler. Profilerne 3365, 3366 eller 6255 ligner alle en listebeklædning, men er lukkede og godkendte Klasse 2-profiler. Find træprofil

KAN JEG MONTERE EN LISTEBEKLÆDNING, HVIS BAGMUREN ER MURVÆRK, GASBETON ELLER EN UBRÆNDBAR PLADE?

Nej, desværre ikke, da det er den yderste bygningsdel, der skal overholde brandkravet (Klasse 2).

VIL UBEHANDLET THERMOWOOD BLIVE GRÅT LIGESOM FOR EKSEMPEL TEAKTRÆ?

Alt træ, der rammes af solens UV-stråler, vil gråne over tid – mod syd hurtigere end mod nord. Under tagudhæng vil træet næsten ikke gråne.

KAN JEG UNDGÅ DENNE FARVEFORSKEL VED AT BEHANDLE TRÆET UNDER TAGUDHÆNGET?

Ikke helt. Du kan naturligvis oliere hele facaden efter behov for at undgå markante farveforskelle.

Hvis du anvender Sature, vil alt træet gråne – også under tagudhænget, så farveforskelle fremstår mindre. Sature gråner nemlig ikke kun med solens UV-stråler, men også med luftens fugt.