Vi fandt desværre ingen resultater for .
Et springbræt til søen
De sidste brædder er lagt, det røde bånd klippet, det blå flag hejst, og det smukke og stilrene Skanderborg Bybad står nu – endelig – helt færdigt.
Det nordiske byggeboom satte en kæp i hjulet for tidsplanen for Skanderborg Bybad, da det pludselig ikke var muligt at skaffe certificeret limtræ. Selve Bybadet blev indviet i sommeren 2021 efter planen, mens sauna, toiletter, mødelokale og omklædningsrum har ladet vente på sig.
Det færdige resultat har dog været al ventetiden værd, og nu kan det 1.500 m2 smukke Bybad også benyttes af byens vinterbadere, når kulden sætter ind til efteråret.
Bybadet er tegnet af Spektrum Arkitekter og bygget af entreprenørfirmaet MT Højgaard, som sammen med bygherre har stilet efter at skabe et særligt rum mellem naturen og byen og dermed forene midtbyens kulturliv med naturens åndehuller.
Trædækket byder på en bred palet af aktivitetsmuligheder. Ud over to bassiner er der også udspring, sauna, kajplads til turistbåden Dagmar og et kajakdepot.
Spektrum Arkitekter har en forkærlighed for vandbyggeri, hvor naturen bliver tænkt ind som helhed i projektet, og netop derfor er omklædningsfaciliteterne under soltribunen uopvarmede. På den måde er man allerede klædt på til mødet med naturen, når man sænker sig ned i vandet.
Træ er særligt egnet til vandkantsbyggeri, fordi det er let at bearbejde og forme, og fordi det patineres naturligt af vejr og vind. Bybadets træhus er beklædt med Abodo-træ fra Frøslev, hvilket tilfører Bybadet en smuk overfladenuance. Abodo er næsten knastfrit, har en levende åretegning og en smuk, varm nuance, som med tiden patinerer til sølvgrå toner.
VIDSTE DU,
at Abodo-træ optager næsten tre gange så meget CO2 om året som nordisk fyrretræ? Det skyldes, at Abodo er meget hurtigt voksende. Et nordisk fyrretræ fældes ofte efter ca. 80 år, mens det kun tager Abodo 25-30 år at nå samme højde.