L1003843

Villa, Silkeborg 1

I en forstad til Silkeborg ligger en villa, som forbilledligt er tilpasset grunden og kvarteret. Et hus med mange udtryk, men samtidigt homogent med samme ThermoAsk beklædning på både facade og tag. Villaen stod færdig i 2018, og den er et fremragende eksempel på, hvordan man kan udnytte et landskabs arkitektoniske muligheder.

Den store terrænforskel på grunden er blevet brugt til husets fordel ved at integrere terrænet ind i byggeriet. Fra den ene side har huset kun én etage, men ved indgangssiden bliver huset til to etager, hvor man går ind i det nederste plan. Dette er opnået ved, at husets base nærmest ser ud til at vokse ud af terrænet.

ThermoAsk fra Frøslev Træ er blevet valgt til dette byggeri grundet sin gode holdbarhed og smukke udtryk. ThermoAsk er varmebehandlet uden brug af giftstoffer eller skadelige gasser, og det har samtidig stor slidstyrkealget .Valget om at beklæde både facade, tag, havemur og garage med samme materiale giver huset et fremragende, sammenhængende udtryk. Desuden vil træet over tiden patinere til en smuk sølvfarvet nuance, der changerer afhængigt af lyset.

Det er bygherren selv, Hyrsting, der har stået for meget af arbejdet. Han har, sammen med en arkitekt, selv tegnet projektet, og har i kraft af sin tømreruddannelse også selv været med til at bygge dele af projektet.

Projektets træ og profiler

  • ThermoAsk bliver brugt på både facade og tag.
94 % af CO₂-udledningen fra facader på enfamiliehuse kan reduceres ved at bruge træ. Kilde: CO₂-besparelse ved træbyggeri, Rambøll, 2020

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Fredrik Svarre Nielsen

Specialist i bæredygtighed og DGNB

T: +45 51 23 10 36

fni@froeslev.dk