Ceder Ungdomsboliger 05

Ungdomsboliger, Gimbelgrunden

I 2019 stod Kolding overfor den udfordring, at de manglede flere boliger til de mange unge mennesker, der kalder byen hjem. Med IBA Erhvervsakademiet lige rundt om hjørnet faldt valget på Sdr. Havnegade, hvor der blev opført helt nye ungdomsboliger.

Boligerne er bygget op omkring et gårdmiljø, der tillader beboerne et privat område midt blandt de nye bygninger. Resultatet er blevet en fællesskabsfølelse, der ikke blot binder bygningerne sammen med hinanden, men også passer perfekt ind i Koldings bybillede.

Indgangspartierne består af brede trapper, der tilgår gården og dermed bygningerne. Indgangene og detaljerne i byggeriet er beklædt med Frøslev Western Red Cedar træ, der giver den karakteristiske rødlige glød.

Projektets træ og profiler

  • Træ og profiler: 34x40 mm (fm) Høvlede lister i Cedertræ.
  • Bemærk: Der gælder særlige brandkrav for åbne beklædninger. Disse er beskrevet i TRÆ55 (2021). Anvisningerne i TRÆ55 skal følges. Alternativt bør certificeret brandrådgiver godkende anvendelsen.
Vi er træfolk, og vi vil gerne være med til at udvide brugen af træ og støtte udviklingen af træ. Fordi vi ønsker, at træets fordele skal frem i lyset. Martin L. Petersen, adm. direktør i Frøslev

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Jacob Poulsen

Arkitekt- og entreprenørkonsulent

T: +45 24 76 49 12

jpo@froeslev.dk