Thermowood Fyr Teglparken 01

Teglparken

I 2014 stod der 24 lavenergihuse klar i Teglparken i Holstebro. Husene er bygget på flotte naturgrunde, der lader det nye byggeri stå i flot relief til de omkringliggende grønne områder.

Udehusene og nogle af detaljerne på selve husene er bygget i Frøslev Embla ThermoWood. Her er der tale om specialprofiler, der er udviklet specielt til dette projekt for at give husene og udehusene et eksklusivt udtryk.

ThermoWood er et spændende materiale at arbejde med. Det er varmebehandlet uden brug af giftstoffer og skadelige gasser, hvilket giver det rigtig god holdbarhed, samtidig med at det giver træet den karakteristiske gyldenbrune lød. Træet vil over tid patinere til en sølvgrå nuance.

Det er A2 Arkitekterne A/S, der har tegnet det nye Teglparken. Når man som forbipasserende besøger Teglparken, kan man sagtens forstå, hvorfor projektet vandt Holstebro Kommunes arkitekturpris i 2015.

Projektets træ og profiler

  • Frøslev Embla specialprofil 25 x 35 mm og 20 x 118 mm, som Profil 3005 (FT 162), 3035 (FT 167) og 3065 (FT 172).
    Profilerne samt sternbrædder er høvlet og faset
  • Bemærk: Der gælder særlige krav for beklædninger, som ikke er udformet i henhold til de præ-accepterede løsninger beskrevet i Bygningsreglementet. 
  • En certificeret brandrådgiver bør vurdere anvendelsen i forbindelse med projektering af sådanne beklædninger.
Frøslev Embla ThermoWood er modstandsdygtigt over for angreb af råd og svampe. Jørgen K. Johansen, produktionschef COO Frøslev

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Jacob Poulsen

Arkitekt- og entreprenørkonsulent

T: +45 24 76 49 12

jpo@froeslev.dk