Thy Mors 14

Sygehus Thy-Mors

Den nye akutafdeling til Sygehus Thy-Mors er tegnet af Friis & Moltke, som vandt konkurrencen i 2010, og den nye afdeling stod klar i 2013. Arkitektens opgave var at skabe en bygning, der ville passe godt ind i bybilledet. Dette blev opnået ved brugen af ThermoAsk, som giver bygningen en god dynamik og skarpe linjer i kontrast med de hvide mursten.

Terrassebrædder på en facade? Tja, hvorfor ikke, tænkte arkitekterne, efter at vi havde præsenteret dem for de mange muligheder, som ligger i brugen af forskellige træsorter. Via en god dialog mellem de kreative hoveder og træspecialisterne, voksede der ideer frem, som nu er blevet til den nye, iøjnefaldende akutafdeling ved sygehuset i Thisted i det nordvestlige hjørne af Danmark.

”I dag er ThermoAsk et eksklusivt produkt, der bruges til alt fra badekar til indendørs gulve,” fortæller produktchef fra Frøslev, Thomas Nielsen. ThermoAsk er et helt særligt produkt, der opnår holdbarhed og unikke udtryk igennem en varmebehandling, der ikke indeholder kemiske giftstoffer eller miljø- og sundhedsskadelige gasser.

Arkitekterne Friis & Moltke arbejdede i tæt samarbejde med ingeniør Rambøll for at få dette enestående projekt stablet på benene. Det lidt uortodokse valg med terrassebrædder på facaden har resulteret i, at bygherren Region Nordjylland nu kan prale af en bygning, der er noget helt særligt.

Projektets træ og profiler

  • ThermoAsk er blevet brugt på sygehusets facade.

ThermoAsk er et helt særligt produkt, der opnår holdbarhed og unikke udtryk igennem en varmebehandling, der ikke indeholder kemiske giftstoffer eller miljø- og sundhedsskadelige gasser.

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Brian Christensen

Projektsalgschef

T: +45 73 67 06 53

bc@froeslev.dk