Sigtuna (1 Av 18)

Sigtuna Stadsängar

SigtunaHems ambition er at bygge Sveriges mest bæredygtige bydel nord for Stockholm. Bydelen består blandt andet af miljøcertificerede lejeboliger med behagelige fællesarealer og banebrydende design. Til projektet er der blandt andet brugt brandimprægnerede facadepaneler i ThermoWood fra Frøslev Træ. Der er både leveret farvede og naturlige facadepaneler.

Projektet her stod færdig i 2020, og den svenske bydel er et spændende eksperiment i innovation, bæredygtighed og smuk arkitektur. Kvartererne er alle særprægede, men de formår stadig at snakke sammen og blive et sammenhængende udtryk, der gør Sigtuna stadsängar til et helt særligt område at bo i og besøge.

ThermoWood egner sig godt til dette projekt. Det varmebehandles helt uden brug af giftstoffer og skadelige gasser, uden at der gås på kompromis med holdbarhed og design. Det betyder, at Sigtuna stadsängar får et bæredygtigt og stilrent materiale til deres byggeri. Det snakker lige ind i deres ambitioner med det omfattende byggeri.

Det er bygherre SigtunaHem, der har hentet Wingårdhs Arkitekter og entreprenør Boetten Bygg AB ind til dette projekt. Resultatet er blevet en helt særlig bydel i Sverige, der kommer til at gå i front både på arkitektur og bæredygtighed i mange år endnu.

"Morgendagens bydel på beboernes præmisser"

- SigtunaHem

Projektets træ og profiler

  • Der er leveret ThermoWood til projektet.
Verdens skove udgør et stort lager af CO2 – alene de europæiske skove binder 150.200 milliarder ton CO2. Træ i Byggeriet

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Brian Christensen

Projektsalgschef

T: +45 73 67 06 53

bc@froeslev.dk