Soendergaarden 39

Plejecenter Sønderhaven

I 2012 stod det nye Plejecenter Sønderhaven klar i Måløv, Ballerup. Det store center har gjort plads til hele 76 moderne ældre- og handicapvenlige boliger til de ældre i området. Det canadiske cedertræ brugt i byggeriet er fra Frøslev træ og giver plejecentret et hjemligt men stilrent udtryk, der er til gavn for både beboere og indbyggere i Måløv. 

Ideen med byggeriet var at skabe en grøn oasis af komfort og tryghed for de ældre, hvor funktionaliteten stadig var i top. Området er blevet sit eget lille fællesskab, med alle nødvendigheder indenfor kort afstand for beboere såvel som medarbejdere. 

Besøgende på Sønderhaven vil opleve et frirum, hvor de ældre kan leve i værdighed og i samvær med hinanden. Byggeriet spiller sammen med den omkringliggende natur for at skabe noget helt specielt for de ældre, der kalder Sønderhaven hjem. Plejecentret er desuden et 0-energi byggeri, så kontakten til naturen kan være i højsædet. 

Byggeriet blev tegnet af Entasis Arkitekter A/S og udarbejdet i samarbejde med entreprenør Einer Kornerup A/S. Bygherren bag er Ballerup Ejendomsselskab/Ballerup kommune, der alle tilsammen har skabt et helt særligt sted for de ældre.

Projektets træ og profiler

  • Beklædt med brandimprægneret canadisk cedertræ i profil 431.
  • 2x2" - 1x4" - 1x6"
Cedertræ er en eksklusiv træsort, der på grund af sit smukke udseende og utrolig gode holdbarhed egner sig godt til facadebeklædning. Thomas Lindner Nielsen, produktspecialist i Frøslev

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Brian Christensen

Projektsalgschef

T: +45 73 67 06 53

bc@froeslev.dk