P HUS NORDHAVN 4

P-hus Orient Plads i Nordhavn

Et nyopført p-hus i Nordhavn i København på hjørnet af Sundkrogsgade og Orient Kaj er en vigtig brik i udviklingen af Nordhavns infrastruktur. P-huset giver Nordhavn 430 nye parkeringspladser og ladepladser til elbiler. På taget af det seks etager høje p-hus er der grøn bevoksning og solceller. Byggematerialerne, træ og genbrugsaluminium, giver facaden et levende spil, og materialerne er ifølge By & Havn valgt på baggrund af deres miljømæssige egenskaber og for at opnå en optimal ressourceudnyttelse.

Facaden er beklædt med brandimprægneret Frøslev Embla® ThermoWood® Fyr i mindre sektioner, som af arkitekten er beskrevet som et pixeleret relief.

Bygningens udtryk og træfacade er en gestus til områdets historie, hvor man i sin tid opbevarede og håndterede træ, hvorfor p-huset med navnet P-hus Orient Plads også omtales som Trælasthuset.

Projektets træ og profiler

  • Frøslev Embla® ThermoWood® Fyr
  • Profil 3365 og 2065
  • FRX Brandimprægneret
Frøslev Embla ThermoWood har en varm, brun nuance, og lader du det stå ubehandlet, får det en smuk, sølvgrå patinering, der kun bliver smukkere med årene. Jørgen K. Johansen, produktionschef COO Frøslev