Gilleleje Plejecenter 9

OK-Fonden Bavne Ager

På OK-Fonden Bavne Ager Plejecenter bemærker man de mange gode detaljer, der gør plejehjemmet hjemligt, trygt og smukt.

Beboere på plejehjem tilbringer meget af deres tid indenfor selve plejehjemmets rammer. Derfor har vi arbejdet med at skabe forskellige oplevelser, både i forhold til rumligheder, materialer, farver og akustik, men også i forhold til at tydeliggøre rummenes funktion”, siger arkitekt Maren Buchwaldt

Stedet byder på en imødekommende velkomst, med en velindrettet café. Her foregår mange aktiviteter, men først og fremmest er det et oplagt mødested. Maren Buchwaldt, fra SpaceInnovators InteriorDesign, fortæller:

“I caféen ønskede vi at skabe en oplevelse af at kunne invitere sine pårørende ”ud af huset” og få en kop kaffe. Derfor har vi arbejdet med at give caféen sin egen visuelle identitet. Rummet er højloftet og stort, og for at skabe en intim stemning med god akustik og en oplevet ”varme”, har vi arbejdet med akustikpaneler i flere forskellige udformninger. Væggene er udsmykket med perforerede træpaneler med et rhombeformet mønster, hvor hulstørrelsen og -intensiteten er faldende nedefter. For at overholde hygiejnekravene er de nederste plader helt uperforerede.

Det skrå, nedsænkede loft udgøres af stripepaneler, som danner en smuk baggrund for det hav af Dugdråbe pendler, der fuldender oplevelsen og giver rummet noget storhed, samtidig med at det er hyggeligt. Rummet omfavner én på en meget behagelig måde, så det føles naturligt at sidde der, også hvis man sidder der alene.

Projektets træ og profiler

  • Perforeret vægpanel samt stripepanel til loft i skrællet fyr påført mat lak med lysfilm.

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Karen Blomberg

Projektsalg & Marketingansvarlig Acoustic Design

T: +45 51 23 35 31

kbl@froeslev.dk