Laerkereden 01

Lærkereden

Børnehuset Lærkereden er en integreret institution med plads til 46 børnehavebørn og 12 vuggestuebørn, der ligger i naturskønne omgivelser i Roskilde. Lærkereden stod færdig i 2017, og den er en integreret børnehave og vuggestue med værdier som ro, nærvær og fordybelse. Børnenes trivsel og udvikling er i højsædet, hvilket også afspejles i deres nye lokaler.

Facaderne er beklædt med ThermoAsk fra Frøslev Træ, der binder byggeriet sammen med Roskildes natur med træstrukturer og naturfarver. Ved opførelsen har ThermoAsk en mørkebrun og dyb farve, som i løbet af årene vil patinere til en sølvgrå nuance, der lader byggeriet stå flot i de mange år, som træet kan holde.

ThermoAsk er en interessant vare, i og med det er varmebehandlet uden brug af giftstoffer eller skadelige gasser. Det giver træet sit karakteristiske udseende, og det sikrer samtidig, at det kan holde til alt det, det måtte blive udsat for i en daginstitution.

Det er arkitekten Arkiplus, der fik lov til at tegne og designe Børnehuset Lærkereden. Det endelige produkt er blevet et frirum for de mindste i Danmark, der får en stor legeplads i naturskønne omgivelser og en tryg base, som lader dem udvikle sig i deres eget tempo.

Projektets træ og profiler

  • Der er leveret ThermoAsk i profil 543 og 5/4x5/4” til facader.
På bare to år er antallet af svanemærkede byggerier i Norden steget med 89 %. Kilde: Nordisk Miljømærkning, 2022

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Thomas Lindner Nielsen

Projektudvikling & produktspecialist

T: +45 26 83 38 32

tln@froeslev.dk