Kluboeen 076

Klubøen

Klubøen er et samlingssted for mennesker i Vejle Havn, der stod færdigt i 2014. Her rummes byens maritime klubber, den populære restaurant Remouladen, faciliteter for sejlere, kontor og lokaler for møder og undervisning. Ovenpå findes der en tagterrasse med en slående udsigt ud over fjorden og havnefronten, hvor der også findes redskaber til styrketræning. I området som forbinder klubøen med lystbådehavnen findes der om sommeren en iskiosk og gode muligheder for leg.

Klubøen er beklædt med sortmalet, brandimprægneret ThermoWood fra Frøslev Træ, som giver bygningen en fin kontrast til det glimrende hav. De skarpe linjer gør sig også godt sammen med vandets og bådenes bølgende bevægelser. Træterrassen er ligeledes ThermoWood. På terrassen er der godt med siddepladser, hvor man kan nyde de smukke omgivelser.

Projektet modtog i 2015 Vejles Arkitekturpris og blev udstillet på arkitekturbiennalen i Venedig sommeren 2016.

Det er arkitekten TRANSFORM, der har hjulpet bygherre Vejle Kommune med at færdiggøre det enestående projekt. Når man som besøgende eller blot forbipasserende giver Klubøen et kig, så er det ikke svært at forstå dens popularitet eller prisvindende karakter.

Projektets træ og profiler

  • Vi har leveret ThermoWood til terrasse og sortmalet, brandimprægneret (Frøslev FlameBarrier) profil 472 til facade.
Frøslev Embla ThermoWood er modstandsdygtigt over for angreb af råd og svampe. Jørgen K. Johansen, produktionschef COO Frøslev