DSC0437 Sky

Klimatorium

Klimatorium er et innovativt klimacenter placeret på Danmarks Vestkyst, mere specifik i Lemvig. Centret stod færdig i 2020, og det har til formål at samle civilsamfund, myndigheder, virksomheder og uddannelsesinstitutioner til debat om livsstil, forebyggelse og tilpasning til de klimaudfordringer, vi står overfor.

Med Klimatorium er der skabt et forum for vidensdeling, uddannelse og klimatilpasningsprojekter. Den flotte bygning på Lemvigs yderste havnekant er opført med Frøslev Embla ThermoWood som en markant del af facaden. Den lyse bølge leder tankerne hen på havets bølger og skroget på skibene. Sortmalede lameller danner en flot kontrast til den bløde, bølgende form.

Det er arkitekt 3Xn, der har tegnet den flotte bygning. Og projektet har da også vundet flere priser. I 2020 blev den vinder af Årets Byggeri kategorien ”Erhverv”, og i 2021 vandt den guld ved WAN Awards i kategorien "Civic - Community and Tourist Hubs and Event Sources".

Projektets træ og profiler

  • Frøslev Embla ThermoWood Fyr
  • Malet træ
  • Specialprofil
  • Speciallameller

Det kræver viden at bygge med træ. Men viden vokser ikke på træerne. I Frøslev har vi en dyb og lang tradition for træ. Derfor stiller vi vores viden til rådighed.