L1007933

Karlsen Biler

I 2020 stod det nye bilhus i Horsens klar; Karlsen Biler. Målet var at skabe en bygning, der var lige så enestående som de biler, der blev solgt indenfor. Resultatet er blevet en facade af ThermoWood fra Frøslev Træ, der med sine rene linjer og klassiske udtryk drager kunderne ind for at finde deres næste køretøj.

ThermoWood er en spændende vare, der undergår en helt speciel proces, som stammer helt tilbage fra vikingetiden. Her forkullede man ydersiden af træpæle og satte dem herefter i vand for at forlænge holdbarheden. I dag er processen blevet forfinet med moderne teknologi og består af varme og damp, der giver enestående varighed og formstabilitet.

Resultatet bliver et flot, mørkt bræt, der med tiden vil patinere til en sølvgrå farve. Det betyder, at træet forholder sig pænt i de mange år, som holdbarheden tillader. For Karlsen Biler er det blevet til et moderne og velpoleret bilhus, der afspejler den høje kvalitet af de biler, som forlader deres butik.

Arkitekten bag er AB Huset, mere specifikt Allan Brunbjerg. Han gik efter en form for hulestemning, der også ses i den mørke træfacade udenfor. Resultatet bliver en indbydende forretning, der drager både øjet og interessen for kunder såvel som forbipasserende.

Projektets træ og profiler

  • Der er leveret ThermoWood til facadebeklædning i 1x2" (netto ca. 21x42 mm) høvlet 4 sider.

150.000 m3 træ - så meget træ kører igennem Frøslevs maskiner hvert år. Med stor egenproduktion i Danmark kan Frøslev skræddersy unikke træløsninger til ethvert projekt.

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Brian Christensen

Projektsalgschef

T: +45 73 67 06 53

bc@froeslev.dk