KAKTUS TOWERS 19

Kaktus Towers

Centralt på Vesterbro i København står et markant boligbyggeri, Kaktus Towers, der med sit karakteristiske og skulpturelle ydre er blevet hovedstadens nye vartegn. Det har fået navnet ”Kaktus Towers” grundet de spidse altaner, der sammen med radiale skillevægge, skråtstillede værn og trælameller giver bygningen et unikt facadeudtryk.

Kaktus Towers består af 495 mikro-lejeboliger opdelt i tre selvstændige bygningsafsnit: Tårn A, Tårn B med lejligheder og en base, som rummer alt fra fitnesscenter, fælleskøkken, bibliotek og vaskeri til udendørs fællesareal, en byttecentral, en butik og kulturarealer med tilhørende cafe.

Frøslev har leveret præfabrikerede trælameller til alle altaner. Lamellerne er lavet af Frøslev Embla® ThermoWood® i fyrretræ fra finske skove. Her er træerne langsomtvoksende, hvilket giver smalle årringe og god holdbarhed.

Facaden på stueetagen er brandimprægneret, mens der på de øvrige etager er installeret sprinkleranlæg.

De præfabrikerede, montageklare facadeelementer giver mere effektive og sikre arbejdsgange på byggepladsen – ikke mindst på et højhusbyggeri. Det højeste tårn er 80 meter højt.

Projektets træ og profiler

  • Frøslev Embla® ThermoWood® Fyr
  • FRX Brandimprægneret træ på stueetagens facader 
  • Montageklare, præfabrikerede elementer
  • 42 x 42 mm lister monteret på rombeformede bærelister i 33 x 90 mm
Frøslev Embla ThermoWood har en varm, brun nuance, og lader du det stå ubehandlet, får det en smuk, sølvgrå patinering, der kun bliver smukkere med årene. Jørgen K. Johansen, produktionschef COO Frøslev

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Bo Toftager

Senior konsulent & Videnspartner

T: +45 73 67 06 60

bto@froeslev.dk