Jomsborg 01

Jomsborg

I 2017 stod den nybyggede hovedbygning til Landkolonien Jomsborg ved Isefjorden klar. Den nye hovedbygning i Landkolonien danner et centralt og åbent ankomstareal med åbent ildsted. I bygningen findes også en spisesal med sammenhørende køkken, multifunktionelle værelser og en fløj med sovemuligheder. Bygningen er indrettet simpelt med naturlige materialer for at passe sammen med den udvendige beklædning og naturen omkring.

Bygningen passer fint ind i landskabet både med dets størrelse og materialevalg. Det skrå tag åbner op for det store himmelrum og giver et godt lysindfald mellem træerne i skoven. Valget af træ som primært materiale går igen på facaden, hvor der er brugt ThermoWood fra Frøslev Træ. Træet gør, at bygningen passer sammen med omgivelserne, der bestemt fortjener opmærksomheden.

Frøslev Svanemærket ThermoWood er varmebehandlet fyrretræ fra nordisk bæredygtig skovdrift, der ikke gør brug af giftstoffer eller skadelige gasser i sin proces. Det resulterer i et solidt og naturligt flot stykke træ, der er oplagt til facader og lignende.

Det er Cubo Arkitekter, der i samarbejde med ingeniør Søren Jensen har udviklet den store hovedbygning, som puster nyt liv i Landkolonien Jomsborg. Resultatet er en bygning, som formår at være funktionel og stilren, samtidig med at den afspejler den underskønne natur, der omkranser den.

Projektets træ og profiler

  • Der er leveret ThermoWood 1-på-2 (1x2 + 1x4) – 2x2.
I Frøslev kender vi træ. Men ikke ud af det blå. Siden 1931 har vi produceret og leveret kvalitetstræ til alt fra byggeri og facader til hegn og terrasser.

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Fredrik Svarre Nielsen

Specialist i bæredygtighed og DGNB

T: +45 51 23 10 36

fni@froeslev.dk