L1003842

Gimsing Dagtilbud

Det nye dagtilbud i Struer, Midtjylland, er opført for at rumme cirka 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn og stod klart i 2021. Bygningen er tidssvarende og moderne med inspirerende faciliteter for både børn og personale. De naturlige materialer bliver brugt gennem hele dagtilbuddet for at skabe et indbydende og herligt miljø. Udvendigt er der sat fokus på fantasi og bevægelse, med legetårn, forhindringsbaner og små træhuse for børnene at lege i.

Bygningens facade er opdelt i tre felter, der går igen gennem hele dagtilbuddet. Der bliver brugt lyse tegl med farvede paneler ved de forskellige indgange, hvilket skaber et sjovt og legefyldt miljø. På flere dele af facaden bruges der også ThermoWood fra Frøslev Træ, som bidrager med varme og binder bygningen sammen med omgivelserne.

Frøslev Svanemærket ThermoWood er varmebehandlet fyrretræ fra nordisk bæredygtig skovdrift, der ikke gør brug af giftstoffer eller skadelige gasser i sin proces. Det gør det oplagt til daginstitutioner. Materialevalget var i fokus, da den nye daginstitution skulle opføres, og derfor faldt valget på ThermoWood.

Det er Meissner+Sigh Arkitekter, der sammen med Ingeniørgruppen Vestjylland APS har bragt den fantasifulde daginstitution til live. Bygherren er Struer Kommune, der i dag har en daginstitution med fuld fokus på børnenes trivsel, både uden- og indendørs.

Projektets træ og profiler

  • Der er leveret ThermoWood profil 581 (1x5-1x4) og profil 471 (1x5).
  • Der er også leveret stripe paneler i skrællet birk til indvendig beklædning.
Frøslev Embla ThermoWood er en varm, brun nuance, og lader du det stå ubehandlet, får det en smuk, sølvgrå patinering, der kun bliver smukkere med årene. Jørgen K. Johansen, produktionschef COO Frøslev

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Fredrik Svarre Nielsen

Specialist i bæredygtighed og DGNB

T: +45 51 23 10 36

fni@froeslev.dk