L1007744 Ret

Frelloskolen

Frelloskolen i Varde med plads til 900 elever stod færdig i 2021. Skolen er inspireret af Vardefødte Otto Frello, der var kunstmaler og illustrator. Hans indflydelse ses især indenfor, hvor flere af lokalerne samt fællesarealerne er inspireret af hans kunstværker, især værket ”Det gyldne rum”, som også er blevet til sit eget lokale i skolen.

Udvendigt er bygningen primært opført i lyse tegl, men bliver fint suppleret af felter med ThermoWood fra Frøslev Træ. De bløde træpaneler skaber eventyrlige udendørsarealer med plads til frikvarter og leg. Materialerne i træ går igen som en tråd gennem hele skolen og virker beroligende i et miljø, som ellers kan være travlt.

Målet med skolen er at hylde eventyret og fantasien, og det opnås både ud- og indvendigt ved hjælp af velvalgte materialer. Frøslev Træ har leveret stribede og perforerede paneler i skrællet fyr, som er brugt til interiøret. På den måde bindes hele skolen sammen med naturlige materialer, og med ThermoWoods varmebehandling uden brug af giftstoffer eller skadelige gasser, så passer det perfekt ind i et miljø med mange børn.

Det er GPP Arkitekter, der sammen med totalentreprenør C. C. Contractor A/S har bragt den fantasifulde skole til live. Udendørs er det Labland/Faber Have, der har fået landskabet til at falde i ét med den flotte bygning. Bygherren bag er Varde Kommune.

Projektets træ og profiler

  • Der er leveret ThermoWood Profil 501 (1x5 – 5/4x4 – 2x3) som brugt på dele af den udvendige facade.
  • Vi har desuden leveret 400 kvm stripe paneler og perforerede paneler i skrællet fyr som er brugt indvendig.

I Frøslev kender vi træ. Men ikke ud af det blå. Siden 1931 har vi produceret og leveret kvalitetstræ til alt fra byggeri og facader til hegn og terrasser.

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Dorthe Pedersen

Projektsalg & Arkitektrådgivning

T: +45 28 55 05 85

dpe@froeslev.dk