Ceder Esbjerg Universitetscampus 08

Esbjerg Universitetscampus

Esbjerg Universitetscampus er en underafdeling af Aalborg Universitet. Byggeriet er en nybygning af et 5 etagers universitet på i alt 4.500 kvm, der blev indviet i 2015. Frøslev har leveret al træ til facaden, der består af smalle profiler af cedertræ, sammensat i et enkelt og sirligt arkitektonisk flot mønster. Træbeklædningen fremstår levende og giver et spil mellem lys og skygge.

På billederne fra 2015 kan det ses, hvordan træet ved opførsel har en rødbrun farve, der hen over årene patinerer til den flotte, sølvgrå nuance på billederne fra 2018. Træets ændrede farve lader bygningen gå i ét med området, samtidig med at facaden fortsat ser flot ud.

Det er arkitekter Rambøll Danmark A/S og Wiberg Arkitekter v/ arkitekt Pia Wiberg, der har tegnet det store projekt i Esbjerg. Resultatet er blevet et stort campus, der bliver et inspirerende opholdssted for både studerende og undervisere samt andre ansatte. Forbipasserende vil desuden kunne nyde det moderne byggeri, der i dag pryder bybilledet.

Projektets træ og profiler

  • Cedertræ / Western Red Ceder 43 x 68 mm. Profilerne er høvlet 3 sider og båndsavet 1 side
  • Billeder nedenfor fra hhv. 2015 (ny) og 2018 (patineret)
  • Bemærk: Der gælder særlige krav for beklædninger, som ikke er udformet i henhold til de præ-accepterede løsninger beskrevet i Bygningsreglementet. 
  • En certificeret brandrådgiver bør vurdere anvendelsen i forbindelse med projektering af sådanne beklædninger.
Det canadiske cedertræ har et smukt udtryk med sin varme glød og rødbrune nuance samt en ekstrem god holdbarhed, der gør det velegnet til facadebeklædning. Thomas Lindner Nielsen, produktspecialist i Frøslev