Malet Ib Laursen 01

Erhvervsbyggeri Ib Laursen

I 2019 byggede Ib Laursen en ny administrationsbygning i Ribe. Der er brugt flere forskellige profiler fra Frøslev Træ for at opnå det unikke mønster på bygningens facade; resultatet er blevet et spændende og flot spil på overfladen, der drager øjet og tillader Ib Laursens bygning at blive en beundringsværdig tilføjelse til lokalområdet.

For at opnå det særprægede udtryk er der benyttet flere forskellige profiler fra Frøslev. Der er både anvendt profiler fra Frøslevs store facadeprogram og specialprofiler fremstillet til netop dette byggeri. Du kan se specialprofilen i tegningen nedenfor.

Kombinationen af de regulære profiler og specialprofilerne gør, at projektet her bliver helt sit eget. Tømrermestre H. Bruun & Søn A/S har været med til at give Ib Laursen en ny administrationsbygning, som man aldrig har set den før.

Projektets træ og profiler

  • Profil 3127H 
  • Profilbræt høvlet 4 sider med afrundede kanter 50 x 200 mm (færdigmål 28 x 195 mm)
  • Profilbræt høvlet 4 sider med afrundede kanter 50 x 100 mm (færdigmål 28 x 95 mm)
  • C18 taglægter
  • NB! Der gælder særlige krav for beklædninger, som ikke er udformet i henhold til de præ-accepterede løsninger beskrevet i Bygningsreglementet. 
  • En certificeret brandrådgiver bør vurdere anvendelsen i forbindelse med projektering af sådanne beklædninger.
3,5 millioner tons. Så meget CO₂ kan vi spare om året ved at udskifte traditionelle byggematerialer med træ. Kilde: CO₂-besparelse ved træbyggeri, Rambøll, 2020

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Carsten Pedersen

Tilbudschef / Teamleder intern projektsalg

T: +45 73 67 06 86

cp@froeslev.dk