DONG Boligerne 43

Dong Boligerne

Der oser af mangfoldighed i Københavns Nordvestkvarter. Her har BIG nemlig udført "Homes for all"-missionen for den almennyttige boligforening Lejerbo, og projektet stod færdigt i 2017. Resultatet er blevet et helt enestående arkitektonisk produkt, der strækker sig næsten så langt, som øjet rækker.

Opbygget af bokse sat oven på hinanden bugter 66 almene boliger sig som en slange i Københavns Nordvest kvarter. Træfacaden i svanemærket ThermoWood fra Frøslev Træ veksler mellem træ og store vinduespartier. Et byggeri og en boligindretning, der langt fra er alment.

I begyndelsen af 2018 blev BIG og Lejerbo hædret af Den Danske Arkitektsammenslutning med Lille-Arne prisen for at prioritere boligens rumlige kvaliteter og bygningsstrategien på et strengt overkommeligt boligbudget. Og det er virkelig et noget anderledes byggeri med nye standarder for almene boliger.

Arkitekten bag er Bjarne Ingels Group A/S, og her er det blevet valgt, at facaden skulle dækkes af ThermoWood fra Frøslev træ. Træet varmebehandles med en proces, der består af varme og damp og giver enestående varighed og formstabilitet, så det store projekt kan stå flot i mange år. Træet vil med tiden overgå i en smuk sølvgrå farve som passer fint ind i bybilledet.

Projektets træ og profiler

  • Der er leveret ThermoWood til facaden.
1 kubikmeter træ sparer atmosfæren for 2 tons CO₂… når træ substitueres med et konventionelt byggemateriale, fordi træ lagrer CO₂ og samtidig sparer atmosfæren for den CO₂, som produktionen af et produkt i stål eller beton medfører. Kilde: Træ.dk

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Fredrik Svarre Nielsen

Specialist i bæredygtighed og DGNB

T: +45 51 23 10 36

fni@froeslev.dk