Cederhusen Stockholm (2 Av 5)

Cederhusen, Stockholm

Cederhusen, der er et af verdens største træbyggerier, er blevet kåret til Årets Byggeri 2023. Det nu prisvindende lejlighedskompleks er beklædt med en særlig træart i form af canadiske cedertræ-spån, hvilket Frøslev har leveret i samarbejde med Moelven Sverige.

Kendetegnede for canadisk cedertræ er dets lange varighed og minimale vedligeholdelse. Canadisk cedertræs naturlige modstandsdygtighed betyder, at risikoen for råd, svampe- og insektangreb er minimal, og så er det bare en ekstremt holdbar og næsten vedligeholdelsesfri træart med en dokumenteret funktionstid på mindst 50 år. Derfor er der i Skandinavien, hvor vejret ofte er blæsende og vådt, en lang tradition for brug af canadisk cedertræsspån på både tag og facade.

Frøslev har leveret 18.000 kvadratmeter træ til Cederhusen i form af canadiske cedertræspån, hvilke fremstilles af store cedertræsblokke, der skæres i kileform.

Projektets træ og profiler

  • Det komplekse byggeri er beklædt med spån af cedertræ.
Cedertræ har et smukt farvespil i lysegule, røde og brune nuancer, der patinerer i forskellige sølvgrå nuancer over tid. Thomas Lindner Nielsen, produktspecialist i Frøslev

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Thomas Lindner Nielsen

Projektudvikling & produktspecialist

T: +45 26 83 38 32

tln@froeslev.dk