Campus Odense 12

Campus, Syddansk Universitet

Det nye kollegium til Syddansk Universitet i Odense stod færdigt i 2015 og bygger på tanken om gode fællesskaber. De 250 studenterboliger er placeret i tre forbundne 15-etagers bygninger, der tilbyder rigeligt med plads til de mange studerende, der hvert år tilbringer deres tid på Syddansk Universitet.

De øverste etager har formidabel udsigt og er forbeholdt fællesaktiviteter. Tagterrasserne er beklædt med ThermoAsk fra Frøslev Træ, og der er plads til grupperum, studiepladser og festsal. ThermoAsk er varmebehandlet uden brug af giftstoffer eller skadelige gasser, og det har samtidig stor slidstyrke.

Størrelsen på dette projekt er på en kæmpe skala, der kan være helt svær at forstå. Derfor var det også vigtigt, at bygningernes udtryk gik i ét med bybilledet, samtidig med at de var både funktionelle og langtidsholdbare. Det er opnået ved hjælp af sjove former og materialer, der snakker godt sammen med den omkringliggende natur.

Det er C. F. Møller Architects, der sammen med ingeniør Niras har bragt det store byggeri til live. Bygherren bag er A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål, der nu kan tilbyde et bosted for nogle af de mange studerende, der skal forberede deres fremtid på Syddansk Universitet i Odense.

Projektets træ og profiler

  • ThermoAsk terrassebrædder og rombe profil 125.
94 % af CO₂-udledningen fra facader på enfamiliehuse kan reduceres ved at bruge træ. Kilde: CO₂-besparelse ved træbyggeri, Rambøll, 2020

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Brian Christensen

Projektsalgschef

T: +45 73 67 06 53

bc@froeslev.dk