Hvalsoe 01

Børnehuset Den Grønne Kile

Det var arkitekterne Mangor og Nagel A/S, der i sin tid vandt konkurrencen om at tegne det nye Børnehuset Den Grønne Kile i Hvalsø. Projektet skulle bygge tre daginstitutioner sammen til én, så der skulle altså være rigeligt med plads til alle de mange børn, som skulle bruge en stor del af deres barndom i det nye byggeri.

Idéen bag byggeriet var, at der skulle skabes en base, hvorfra børnene i trygge rammer kunne udforske omverden og udvikle sig i eget tempo og på egne vilkår. Det er blevet til den flotte træbygning, der stod færdig i 2014. Facaden er beklædt med ThermoAsk fra Frøslev Træ, som giver bygningen et varmt og indbydende udtryk.

Desuden er trædækket også af ThermoAsk, hvilket resulterer i en naturlig sammenhæng mellem udearealerne og den trygge base, som har til formål at lokke børnene ud af den trygge base for at udforske deres omgivelser.

ThermoAsk er valgt for sin varmebehandling uden brug af giftstoffer eller skadelige gasser, og det har samtidig stor slidstyrke, der gør det perfekt til en masse legende børn med alle de strabadser, som hører med. Arkitekten bag er som sagt Mangor og Nagel A/S, der vandt over en håndfuld af andre forslag til, hvordan det nye børnehus skulle se ud.

Projektets træ og profiler

  • ThermoAsk er blevet brugt på facader og trædæk.
Frøslev Embla ThermoWood er modstandsdygtigt over for angreb af råd og svampe. Jørgen K. Johansen, produktionschef COO Frøslev