Douglas Benlose Bornehave 00

Benløse Børnehave

Benløse Børnehave i Ringsted blev indviet i 2018 og fik en ny tilbygning i 2019. Institutionen er en helhedsløsning for børn i flere aldre samt flere specialløsninger af hensyn til børn med handicap. Derfor skal der også være lidt sjov at finde i bygningens udseende.

Dette mål er opnået ved brug af ubehandlet Douglas gran i lodrette brædder og lister fra Frøslev Træ. Facaden fremstår med bølgede former og afrundede hjørner, hvilket giver bygningen et nærmest legende udtryk, der ville gøre selv det mest tøvende barn nysgerrig. Det opfordrer til leg og udforskning udendørs såvel som indendørs.

Da træet brugt til facaden er ubehandlet, så fremstår det i dag patineret i den karakteristiske sølvgrå nuance, der tillader bygningen at falde i ét med den omkringliggende natur. Det er BBP Arkitekter, Dominia Ingeniører og CC Brun Entreprise A/S, der står bag den fine, nye daginstitution.

Projektets træ og profiler

  • Ubehandlet Douglas gran i lodrette brædder og lister. Fremstår patineret.
  • Bemærk: Der gælder særlige krav for beklædninger, som ikke er udformet i henhold til de præ-accepterede løsninger beskrevet i Bygningsreglementet.
  • En certificeret brandrådgiver bør vurdere anvendelsen i forbindelse med projektering af sådanne beklædninger.
Træ har i sin natur unikke, bæredygtige kvaliteter, hvorfor træ spiller en nøglerolle som én af de bærende kræfter i fremtidens byggeri. Martin L. Petersen, adm. direktør i Frøslev

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Tommy Vestergaard Jensen

KAM Sjælland

T: +45 40 27 73 53

tvj@froeslev.dk