DSC4065 Edit

Arboretet

I 2018 stod den spritnye bygning klar til forstbotaniske have Arboretet i Hørsholm. Haven blev oprindeligt etableret i 1936 som en udvidelse af Forstbotanisk Have i Charlottenlund, og haven har til formål at understøtte undervisningen i skovbrugs- og havebrugsbotanik.

Det er tydeligt at se, at den nye bygning er tegnet og opført med den smukke natur omkring den i mente. Brugen af naturmaterialer, blandt andet canadisk cedertræ fra Frøslev træ, samt store, åbne vinduespartier inviterer områdets karakter ind i det stilrene design. Indvendigt fortsætter de rå materialer, der hele tiden binder byggeriet ind i sine omgivelser i haven.

Det nye Arboretet bruges til både undervisning, forskningsprojekter og konferencer. Rundt om byggeriet er der plantet mere end 300 træer og buske, der med tiden vil skyde op og blive brugt til både undervisning og forskningsprojekter, samtidig med at de bringer naturen endnu tættere på byggeriet.

Det nye Arboretet er tegnet af arkitekterne Claus Francke og Gert Mikkelsen, og bygherren bag er 15. Juni Fonden, der i dag ejer den forstbotaniske have. Sammen har de skabt en bygning, der er en glidende overgang mellem menneskeskabt byggeri og fremragende natur.

Projektets træ og profiler

  • Bygningen er beklædt med canadisk cedertræ i profil 432 og 1x6" ru kantskåret.

Der er blevet leveret canadisk cedertræ til de udvendige facader, hvilket passer smukt ind i de omliggende omgivelser.

Vil du vide mere?

Tag kontakt i dag til en uforpligtende snak om dit næste projekt – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Thomas Lindner Nielsen

Projektudvikling & produktspecialist

T: +45 26 83 38 32

tln@froeslev.dk