HØVLET OVERFLADE

Høvlede profiler og planker er glatte på overfladen og ofte også med enten afrundede eller fasede kanter og hjørner. Facadebeklædning, profilbrædder, reglar og specielt konstruktionstræ er eksempler på træ der er, eller kan være, høvlede. Træet er behageligt at arbejde med, både fordi man undgår splinter i hænderne, men også fordi det overholder klare fastsatte dimensionsmål.

paintcut overflade

Ved en paintcuttet overflade får man en overflade, der minder om ru/båndsavet, men uden spor fra klingen. Det er dels en fordel på eksempelvis dobbeltsidet klinkprofiler til FT Systemhegn, hvormed man opnår det næsten samme overfladedesign på begge sider af hegnet.

Paintcut er en smule mindre ru end båndsavede profiler, så 100 % identisk er overfladerne ikke. De bør derfor ikke blandes i en facadebeklædning.

En fordel med paintcuttet facadebeklædning er, at man får en mere ren – nogle vil sige moderne - overflade end med båndsavede profiler. Samtidig hæfter maling og olie bedre, end når man har et helt glathøvlet facadeprofil.

børstet overflade

lirum larum

strukturhøvlet overflade

Med inspiration fra de stolte traditioner forankret i søfart og havene omkring os, har vi designet en spændende overfladestruktur til træfacadeprofiler. Høvlejernet er slebet i et specielt design. Når brædderne løber gennem høvlen, køres høvlejernet ud og ind på tværs af bræddernes overflade.

Herved skabes bølgerne i træets overflade. Lignende effekt opnåes med børstning - strukturhøvling er blot mere omkostningseffektiv i produktionen.

En strukturhøvlet overflade er perfekt til havneprojektet, sommerhusbyggeriet ved stranden, huset i udkanten af skoven og hvor man ellers ønsker en 'levende' overflade.

ru overflade (båndsavet)

Den ru-savede overflade er nok den mest brugte overflade på træ solgt i Danmark til udvendige beklædningsopgaver. Den ru overflade er et godt valg, såfremt træet efterfølgende skal males.

Overfladen kan variere, selvom der er tale om den ”samme” overflade, i det man kan skære træet med forskellige metoder. En almindelig måde at save træet på er med en båndsav, der efterlader en ru men ensartet overflade med lodrette savespor.

En anden metode, er at dele tømmeret ved at køre 2 store rundsavklinger ind fra hver sin side af tømmeret. Dette giver også en ru overflade. Der kan være synlige spor på midten af planken, hvor klingerne har mødtes, som skyldes upræcisheder i indstillingen af klingerne. Samtidigt vil man kunne se eller fornemme, den halvmåneformede runde form fra klingerne i snittet på plankens overflade.

Ved Frøslev anvender vi båndsav.

Dette website udbydes af:

Frøslev Træ A/S
Jens P. L. Petersens Vej 1
6330 Padborg
Telefon: 74 67 06 00
CVR: 14248331
Email: info@froeslev.dk